Szeged és környéke

2012.12.01. 11:20

Szegeden látható először az Elfújta a szél

A musical premierje július 26-án lesz a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A darabot Somogyi Szilárd rendezi, a koreográfus Duda Éva lesz.

Delmagyar.hu

Túl az 500. Rómeó és Júlia előadáson újabb Gerard Presgurvic-musical magyarországi bemutatójára készül a Budapesti Operettszínház, mint azt [namelink name="Kerényi Miklós Gábor"], a teátrum főigazgatója bejelentette, 2013 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon játsszák először az Elfújta a szél című musicalt.

A főigazgató szerint - közölte a színház az MTI-vel - már most tudható: 2013 nyara rengeteg munkát jelent a színháznak. A társulat hat nagyvárosban, köztük Hamburgban játssza A Szépség és a Szörnyeteg című musicalt. Kálmán Imre klasszikusa, A Csárdáskirálynő egy új szabadtéri helyszínen, a Tokaji Arénában és Berlinben, a Seefestspiele hatalmas színpadán tíz alkalommal kerül színre.

A jövő június-július-augusztus akár a Presgurvic-nyár címet is kaphatná - fogalmazott Kerényi Miklós Gábor -, hiszen Baján a Rómeó és Júlia a 2013-as vendégjáték. Majd július 26-án [namelink name="Somogyi Szilárd"] rendezésében, [namelink name="Duda Éva"] koreográfiájával a zeneszerző új musicalje, az Elfújta a szél premierje látható a szegedi Dóm téren.

Az amerikai polgárháború idején játszódó történetet augusztus 18-19-én a Soproni MKB Musical Arénában is közönség elé kerül. A magyar származású zeneszerző lánya, Laura Presgurvic, a párizsi Elfújta a szél-produkció Scarlettje a bejelentés alkalmából kijelentette, hogy édesapja nagyon büszke a Rómeó és Júlia magyar változatára.

A több mint 8 éve töretlen sikerrel futó Rómeó és Júlia 500. előadásán régi és új szereplők egyaránt színpadra léptek a Nagymező utcában, de csak a társulat egyik fele ünnepelhetett, mert a többiek a jubileumi előadással egy időben Bécsben a Stadthalléban játszották A Szépség és a Szörnyeteget.

A 2004. január 23-ai bemutató óta eltelt nyolc évről egy kisfilm is készült, amelyben minden korábbi szereplő feltűnik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!