Szeged és környéke

2013.12.01. 21:43

Nagy sikerű oratóriumot mutatott be Szegeden az Omega

Szeged - Nagy sikerű koncertet adott az Omega együttes vasárnap este a szegedi dómban. Az együttes tavaly ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját egy telt házas országos turnéval.

Munkatársunktól

A koncertsorozaton már megismerhette a közönség az Omega szimfónia és az Omega rapszódia produkciókat, amelyek a klasszikus Omega-dallamok szimfonikus feldolgozásai.

Nagy sikerű oratóriumot mutatott be Szegeden az Omega - GALÉRIA


Az Omega oratóriummal trilógiává bővült a zenei vállalkozás, ötlete egy váratlan megkeresésnek volt köszönhető. A bátaszéki katolikus templom tornya életveszélyessé vált. Bontásakor találtak rá egy régi zsindelydarabra, amelyre a templom építésekor az egyik korabeli adományozó nevét írták rá. A bevésett Kóbor név a mai Omega-frontember, [namelink name="Kóbor János"] egyik felmenőjét örökítette meg az utókor számára. Ekkor született meg az elhatározás a bátaszéki templom javára rendezett jótékonysági koncertek megrendezésére, amelyeknek stílusosan templomokban kell megszólalniuk – így esett a választás Szegeden a fogadalmi templomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!