Szeged és környéke

2014.02.02. 22:17

Hurkával, kolbásszal teremtettek hagyományt

Szeged - 18 csapat töltött hurkát és kolbászt az I. Petőfitelepi Böllérnapon szombaton. A rendezvényt Szabó Sándor, a polgármesteri hivatal kabinetfőnöke, a fővédnök nyitotta meg reggel a helyi művelődési ház udvarában.

Munkatársunktól

A résztvevők munka közben forralt borral és pálinkával kínálták egymást. Rédai Sándoréknál sült vér és pecsenye is készült, az egyik sarokban pedig töltött káposzta rotyogott, két bográcsban. A szakács, [namelink name="Simon József"] szerint nincs különösebb titka az ételnek. – Jól kell készíteni, a hús mellett az ember szíve, lelke is legyen benne – mondta. A böllérnapon részt vett [namelink name="Botka László"] polgármester is, aki az elkészült finomságokat zsűrizte.

Hurkával, kolbásszal teremtettek hagyományt. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Az első díjat, a böllérnap vándorkupáját egy háromtagú családi csapat vette át. Kónya István és felesége, valamint [namelink name="Orosz Péterné"] szerint a jó kolbász titka a jó szakács, a kiváló minőségű paprika és a hagyományos fűszerezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!