Szeged és környéke

2014.02.11. 17:58

Mindenki nyugodjon le a...

Szeged – Emberre veszélytelen az egércsapda! A sajtóosztály közleménye szerint csak ellenőrzésre való az az egércsapda, amit olvasónk fedezett fel és örökített meg egy szegedi Tesco áruház polcain. A hipermarket vizsgálja az ügyet.

Horváth Attila

Bejárta a világhálót az a kép, amelyet szegedi olvasó-tudósítónk küldött hétfő este egy általa egérfogónak vélt készülékről.

– Szegeden egy hipermarketben fogadott ez a látvány, amikor valami esti nassolnivalót kerestünk. Az utolsó hagymás-tejfölös snack az egércsapda alatt volt, így meg is fogtam és fel is emeltem. Elsőnek fel sem tűnt micsoda, azt gondoltam, hogy valamiféle árazógép vagy hasonló dolgozói szerkentyű lehet, amit ott felejtettek. Aztán elolvastam rajta a feliratot, de akkor is az első gondolatom az volt, hogy ez egy olyan új termék, amit az áruházban lehet kapni, de valaki meggondolta magát és odatette a polcra. Harmadjára esett le, hogy ez egy éppen használatos egérfogó, amit valaki gyönyörűen az étel mellé tett. Szerencsére volt nálam nedves törlőkendő, amivel megtöröltem a kezemet. Kerestem egy áruházi dolgozót, hogy szóljak neki az eseményről, de a közelben senkit sem találtam. Képzelem miket tehetnek a parizer meg a liszt mellé. Ha már egérről beszélünk, akkor illik a szlogen, hogy a legkisebb is számít. Azt nem figyeltem, hogy volt-e lakója a csapdának. Jó étvágyat kívánok minden termékhez – írta olvasó-tudósítónk, képet is mellékelt a leveléhez. Ezek után felkerestük az említett hipermarket, a Tesco sajtó osztályát.

Fotó: olvasó-tudósító

Fotó: olvasó-tudósító
– A Tesco rendszeres ellenőrzéseket tart áruházaiban annak érdekében, hogy folyamatosan biztosítsa és ellenőrizze a higiéniai előírások betartását. A képen látható úgynevezett monitoring csapda semmilyen irtószert nem tartalmaz, és szakemberek által meghatározott helyen, az élelmiszerbiztonsági szempontokat figyelembe véve helyezik el. Ezeket az eszközöket rendeltetésük szerint a polcok alatt tároljuk, helyüket pedig csapdatérképen dokumentáljuk, ami nyomon követhetővé teszi az ellenőrzést. A szóban forgó eszköz nem szerepel a csapdatérképen, jelenleg is vizsgáljuk, hogy hogyan kerülhetett fel a polcra. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a monitoring eszköz teljesen ártalmatlan, mivel semmilyen irtószert nem tartalmaz, csupán ellenőrzési célokat szolgál. Szerződött partnerünk havonta egyszer, saját minőségbiztosítási szakembereink pedig hetente ellenőrzik a monitoring eszközöket. Éppen tegnap történt meg a szokásos havi ellenőrzés, amelynek során semmilyen kártevőre utaló jelet nem találtunk – közölte a Tesco sajtóosztálya.

Egy névtelenséget kérő rágcsálóirtó elmondta, a monitoring csapda azt jelenti, hogy tápkockát helyeznek a készülékbe, az áruház higénikusa pedig bizonyos időközönként ránéz, hogy fogy-e belőle. Ha hiányzik a táplálékból, akkor vélhetően rágcsálóval van dolguk, ezért szól a rágcsálóirtó szakembernek. A készülék az emberre teljesen ártalmatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!