Szeged és környéke

2014.04.06. 14:15

Szórólapok a Felsővárosi templomban

Szeged - A Pajor András atya, a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke aláírásával terjesztett szórólap címe András atya nyílt levele a "baloldali" szavazókhoz - 2014. tavaszán.

Munkatársunktól

Ma a reggel 7 órás misén szórólapok hevertek Szegeden, a Felsővárosi templom padjain - számolt be lapunknak olvasónk. A [namelink name="Pajor András"] atya, a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke aláírásával terjesztett szórólap címe András atya nyílt levele a "baloldali" szavazókhoz - 2014. tavaszán.

Olvasónk felháborodott azon, hogy a templomban politizálnak. Már azon felidegesítte magát, hogy a baloldali szót idézőjelbe tették. Pajor András azt írja a szórólapon, hogy "nem kampány-célból, sokkal inkább lelkipásztorként, lelkiismeretük felébresztése érdekében üzenek Önöknek."

A szórólapon az is olvasható, hogy az ellenzék "ellenkezése mára olyan mély szintre süllyedt, hogy Önöket is súlyosan sérti, ha ennek a stílusnak, ezeknek a méltatlanná vált személyeknek Önök a címzettjei."

Pajor azt írja, hogy "egyáltalán, a barbárságnak ez a szintje nevezhető-e még baloldaliságnak? Kérem, fontolják meg, elsősorban nem a választás elvesztése, hanem önmaguk, emberi tartásuk megőrzése a tét. Kérem, utasítsák el a kompromittálódott személyeket és azt a stílust, amely az ő győzelmük esetén eluralhatja az országot, a közigazgatást, a közszellemet" - olvasható egyebek mellett Pajor András, a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke baloldali szavazókhoz intézett nyílt levelében.

Olvasónk elmondta még, a misén nem politizált a pap, Artur atya, csupán annyit mondott prédikációja végén, hogy mindenki szavazzon lelkiismerete szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!