Szeged és környéke

2014.07.17. 15:08

Katonai tiszteletadással eltemették Holik Tamás Attila rendőr zászlóst

A motorbalesetben elhunyt zászlós temetésére az ország minden részéről érkeztek motoros rendőrök.

Segesvári Csaba

Közel ezren kísérték utolsó útjára Holik Tamás Attila rendőr zászlóst csütörtökön a Szeged-tápéi Újtemetőben. A motorbalesetben 35 évesen elhunyt zászlóst a készenléti rendőrség díszőrsége és zenekara katonai tiszteletadás mellett búcsúztatta.

A temetésre az ország minden részéről érkeztek motoros rendőrök. Fotó: Segesvári Csaba


Szirénával, motorosan búcsúztak tőle rendőrök, szegedi motorosok és autósiskolai vezetők. Temetésére az ország minden részéből érkeztek motoros rendőrök. A megyei kapitányok mellett a temetésen az országos rendőr-főkapitány is megjelent.

Az egyházi szertartás után, a rendőri sortüzet követően Holik Tamás Attila hamvait leeresztették sírjába. A rendőri vezetők, motoros barátok egy-egy szál virággal vettek végső búcsút a szolgálati feladatának teljesítése közben balesetet szenvedett zászlóstól.

Udvarias, tisztelettudó és határozott egyéniség volt, aki az élet minden területén becsülettel helytállt. Fotó: Segesvári Csaba

Holik Tamás Attila 2001-ben kezdte meg hivatásos szolgálatát szülővárosában, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőreként. 2002-ben ellenőrző motoros járőrnek nevezték ki. Szakmai munkájának elismeréseként került 2004-ben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályához járőrvezetői beosztásba. A Szegedi Rendőrkapitányság állományában 2009-től vizsgálóként dolgozott, majd egy évvel később a Helyszínelő és Balesetvizsgáló Alosztályon látta el feladatait. 2013. évtől került ismét a főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának ellenőrző motoros járőrvezetői beosztásába.

Pintér Sándor belügyminiszter a zászlóst a szolgálat halottjává nyilvánította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!