Szeged és környéke

2014.09.29. 21:30

Cigány rendőr

Beszélni akart, azután mégis üzente, nem szeretné kitenni magát annak a mocskolódásnak, amire az internetes hozzászólóktól számíthat.

Bakos András

Rendőrnek készülő cigány középiskolásokat támogat a megyei főkapitányság. Az jelentkezhet, aki eléri a 3 egész feletti év végi átlagot, alkalmas a pályára, továbbá kinyilvánítja, hogy rendőrnek készül.

Tanszersegélyt kaphat, étkezési hozzájárulást, támogatást a kollégiumi díjhoz, a jobbak ösztöndíjra számíthatnak. 2011 óta minden évben volt Csongrád megyei pályázó, közülük egy már a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója.

Vele szerettem volna interjút készíteni. Arról kérdeztem volna, miért választotta ezt a pályát, hogyan tud boldogulni az erősödő ellenszélben. Jó lett volna bemutatni még egy embert, akinek puszta létezése ellentmond annak a képnek, amely a cigányságról a köztudatban kialakult. Ez azért érdekes, mert e kép további sötétítésére, a kivételek elhallgatására építette egzisztenciáját Magyarország pillanatnyilag második legnépszerűbb parlamenti pártja. Eleinte úgy volt, hogy semmi akadálya a beszélgetésnek. Aztán az egyetemista meggondolta magát.

Azt üzente, nem szeretné kitenni magát annak a mocskolódásnak, amire az internetes hozzászólóktól számíthat. Így viszont nincs mit mondani. Legföljebb annyit: bár ez nem igaz, mégis úgy látszik, hogy itt semmi sem változik, csak a szél fúj, egyre erősebben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!