Szeged és környéke

2014.09.26. 21:51

Cikluszáró közgyűlés: búcsúzóul 2030-ig szóló tervet írtak

Szeged - Vita nélkül, az ellenzék támogatásával fogadta el a megyei közgyűlés Csongrád Megye Területfejlesztési Programját.

Munkatársunktól

Ez közvetlenül a 2014-től 2020-ig tartó időszakról szól, de 2030-ig fogalmaz meg jövőképet. A tervezés – amely a megyei önkormányzat új feladata – a következő ciklusban is munkát ad a testületnek. A most leköszönő képviselők az ülés többi előterjesztését is vita nélkül szavazták meg. Elbúcsúztak Vízhányó Ferenc alelnöktől, aki új munkája miatt lemondott, megválasztották a regionális fejlesztési ügynökség élére Farkas Zoltánt, a gazdasági társaságok vezetőinek megbízatását pedig meghosszabbították, hogy majd az új közgyűlés döntsön a tisztségekről. A Csongrád Megye Szociális Ellátásáért Díjjal Csótiné Ördög Editnek, a zákányszéki Homokháti Szociális Központ vezetőjének munkáját ismeri el a megye. A bizottsági elnökök megköszönték tagjaiknak a munkát, Dobák Lászlóné pedig Vörösmarty Mihály Gondolatok a könyvtárban című költeményének részletével búcsúzott politikustársaitól.

A cikluszáró ünnepségen megköszönték a képviselők és a hivatal munkáját, és már jelen voltak a választáson induló megyei képviselőjelöltek is. A Vajdaság parlamentjének elnöke, Pásztor István szerint a megye és a szerbiai tartomány olyan fejlesztéseket készített elő, amelyek nemcsak közel hozzák, de össze is kötik a határ két oldalán élőket. Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kitért arra, reméli, sikerül elérni, hogy Szeged és Szabadka között igazi vasúti közlekedés lesz. Gémes László, a polgári frakció vezetője azt emelte ki a négy év legfontosabb eredményeként, hogy a megye fejlesztési programja az összes település bevonásával, vállalkozók, civilszervezetek közreműködésével készült. Toroczkai László a Jobbik nevében köszönte meg a közgyűlés munkáját, úgy tapasztalta, jó lokálpatriótákkal dolgozott együtt a testületben. Buzás Péter, az MSZP-frakció szónoka emlékeztetett, a megyei önkormányzat átalakításának nem örültek, de a tervező munkában megtalálták a közös nevezőt a kormánypárti képviselőkkel. Kiss-Rigó László megyés püspök, a megye első díszpolgára is megköszönte a közgyűlés tagjainak a becsülettel végzett munkát.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!