Szeged és környéke

2014.09.25. 21:52

Eldobált csikkek és kávéspoharak a szakképző iskola előtt

Szeged - A Maros és a Háló utca sarkára járnak a közeli szakképző diákjai dohányozni, a környékbelieket zavarja a sok eldobált csikk és műanyag pohár. Az iskola már többször kérte a tanulókat, legyenek tekintettel a lakókra, és ne szemeteljenek.

Kovács Kriszta

Csikkektől és műanyag poharaktól fehérlik a járda a Háló utca és a Maros utca sarkán – panaszolta olvasónk. [namelink name="Simonné Tanács Ilona"] a környéken lakik, és bosszantja, hogy a Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézményének Maros utcai épületében tanuló diákok rendszeresen a sarkon dohányoznak és kávéznak, szemetet hagyva maguk után.

Csütörtökön néhány lány dohányzott az utca sarkán. Megtudtuk, ők is az iskola diákjai. – Már kétszer raktunk ki magunknak hamutartót, de eltűnt. Az egyik lakó is készített ki nekünk egy befőttesüveget, az alján vízzel, hogy abba dobjuk a csikket, de annak is nyoma veszett – magyarázta Daniella. A 18 éves, ruházati eladónak tanuló lány azt mondta, ők nem szoktak szemetelni, a poharakat nem dobálják el. A többiek hozzátették, hogy a felnőttoktatásban részt vevők is arra a sarokra járnak cigizni és kávézni, szerintük ők szemetelnek a műanyag poharakkal.

Hiába tettek ki maguknak hamutálat, nyoma veszett. Fotó: Schmidta Andrea

Hiába tettek ki maguknak hamutálat, nyoma veszett. Fotó: Schmidta Andrea
Az iskola dolgozói tisztában vannak azzal, hogy bosszantja a környékbelieket a sok eldobált cigarettacsikk és műanyag pohár. Már többször kérték a diákokat, hogy legyenek tekintettel a lakókra, és ne szemeteljenek.

– Megértem a környéken lakókat, és újból szólunk a tanulóknak, de sajnos nem foghatjuk mindenkinek a kezét – magyarázta Baráth Lajosné. A tagintézmény vezetője azt mondta, a felnőttek oktatását végző bérlőt is megkérik, hívja fel tanulói figyelmét a problémára. Az iskola területén és előtte nem lehet dohányozni, azon túl nem tudják szabályozni. [namelink name="Baráth Lajosné"] azt ígérte, mindent megtesznek, hogy a jövőben ne zavarják a környéken lakókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!