Szeged és környéke

2014.11.12. 18:18

Már csak a fideszesek mosolyognak

Az önkormányzati választásokra kihelyezett plakátokat keddig kellett eltávolítani, ennek ellenére szerdán még jó pár oszlopról és telefonfülke tetejéről mosolygott ránk fideszes politikus.

Segesvári Csaba

Míg a belváros teljesen politikamentes, addig a paneles körzetekben fel-feltűnnek a választási plakátok. A Kodály téren a Fidesz a legerősebb, Kothencz János és Pomázi Miklós is október 12-ére készül. Se MSZP-s, se jobbikos, se LMP-s plakátot nem láttunk.

Kothencz János plakátja a Kodály téren. Már le kellene szedni. Fotó: Segesvári Csaba

Kothencz János plakátja a Kodály téren. Már le kellene szedni. Fotó: Segesvári Csaba
Megírtuk, október közepére sok helyen már leszedték az önkormányzati választás kampányában kihelyezett plakátokat, molinókat. – Harminc napon belül kell eltávolítania a választási plakátokat annak, aki kitette, vagy akinek az érdekében kitették. Ha valaki ezt elmulasztja a határidőn belül, szankcióra nem kell, hogy számítson, mert azt nem rendelt hozzá a jogszabály – mondta Molnár László, az önkormányzat városüzemeltetési irodájának vezetője. Ha az önkormányzat eltávolíttatja a környezetgazdálkodási céggel valamelyik plakátot, ezt a kihelyező költségére végzik el. A választásokat október 12-én tartották, a 30 nap – mivel október 31 napos – november 11-én 23 óra 59 perckor járt le.

Kerestük a Fidesz szegedi elnökét, hogy megkérdezzük, mikorra szedik le a plakátokat. – Az aktivisták a legtöbb plakátot eltávolították, ami pedig kinn maradt, a környezetgazdák szedik le. A költséget a Fidesz fizeti – mondta lapunknak Gyimesi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!