Szeged és környéke

2014.11.07. 18:23

Vádat emeltek az ajánlószelvény-hamisítók ellen

Csongrád megye - A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nyolc emberrel szemben, akik az országgyűlési választásokon hamisítottak választói ajánlásokat.

Munkatársunktól

A vádlottak egy budai étteremben működő gazdasági társaság megbízásából eljárva arra kötöttek szerződést, hogy az országgyűlési választásokon képviselőjelöltként induló személyeket szerveznek be, illetve a jelöltséghez szükséges számú ajánlást összegyűjtik három kisebb párt érdekében. Az ajánlások leadásáig a szükséges számú ajánlást nem tudták összegyűjteni Hódmezővásárhelyen és Szentesen, ezért a pártoktól a megbízást elvállaló cég nevében eljáró személy utasítására a birtokukban levő ajánlóívekre a más pártoknak szabályosan gyűjtött ajánlóívekről átmásolva az ajánló választópolgárok személyes adatait, és aláírásukat aláhamisítva valótlan adatokat tartalmazó ajánlóíveket készítettek.

A határidő utolsó napján azután ezeket a hamis adatokat tartalmazó ajánlóíveket a szentesi és a hódmezővásárhelyi választási irodán leadták. A választók tényleges akaratát nélkülöző, személyes adataikkal és aláírásukkal visszaélve elkészített ajánlóívekkel azonban nem értek célt, a hamis papírok alapján a képviselőjelöltek nyilvántartásba vételét a választási bizottságok elutasították. Közös volt a hamis ajánlóíveken az is, hogy az azokon képviselőjelöltként megjelölt személyeknek nem állt szándékában a választásokon képviselőjelöltként indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!