Szeged és környéke

2015.02.16. 16:35

Intenzív osztályon kezelik a H1N1-fertőzött férfit

H1N1-fertőzöttet kezelnek Szegeden. A középkorú férfi állapota súlyos, intenzív osztályon fekszik. Ő idén az első, aki az influenza miatt súlyosan megbetegedett.

Munkatársunktól

H1N1-vírus-fertőzéssel kezelnek egy beteget Szegeden. A középkorú férfi intenzív osztályon fekszik, állapota súlyos. Ő az idei első influenzás Csongrád megyében, aki ilyen állapotba került a fertőzés miatt. Az RTL Klub információi szerint február 5-én saját lábán ment orvoshoz, két nappal később azonban intenzív osztályra került. A férfi túlsúlyos és több társbetegsége is van, vagyis szervezete az átlagemberéhez képest jóval esendőbb – így fordulhatott elő, hogy a szezonális fertőzés ilyen súlyos állapotot idézett elő.

A H1N1 egyébként az A típusú influenzavírus egyik altípusa, mely nem mellékesen az emberi influenza leggyakoribb okozója. Az Egészségügyi Világszervezet által 2010 júniusában világméretűvé minősített járvány, amelyet a H1N1 okozott, 2011 augusztusában ért véget. A szervezet akkori, nem végleges összesítése szerint a világ 214 országában 18,5 ezer haláleset volt köthető a H1N1-es kórokozóhoz. Jelenleg Indiában terjed: az év eleje óta több mint ötszázan haltak meg a kórban.

Címkék#H1N1#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!