Szeged és környéke

2015.03.20. 18:16

Jégrevü készül a Dóm téren

Jégtáncosok suhannak át a Dóm téri színpadon idén júliusban, a mediterrán nyári éjszakában. Az alkotók jeges csodavilágot álmodtak Az álarcosbál operaprodukcióba. Az izgalmas látvány a báli jelenetben tetőzik, amelyben komplett jégrevüshow-val kápráztatják el a nézőket. (X)

Jégcsapoktól és kristályoktól csillogó ruhában, piruettezve érkeznek profi jégtáncosok a Szegedi Szabadtéri Játékok operaprodukciójának látványos báljába júliusban. A különleges színpadkép meghatározó eleme lesz egy jégpálya, amelyet speciálisan a Dóm téri színpadhoz és Verdi Az álarcosbál című produkciójához alakítanak ki. Így változik át egy szempillantás alatt a számtalan tükör borította felületből álló, rideg és kegyetlen helyszín egy pazar, szemkápráztatóan gazdag látványvilágú show-vá.

Béres Attila rendező és tervezői, Tihanyi Ildi és Náray Tamás nem aprózták el az opera díszleteit, jelmezeit: a darabon elegánsan végigvonuló, különleges atmoszférát nagyszabású ötletekkel hangsúlyozzák. A klasszikus báli jelenetből náluk pörgős jégrevü lesz, annak minden szükséges elemével. A jégtáncosok mellett komplett divatshow-val készülnek, világhírű bálkirálynő közreműködésével. A monumentális jelenetben az opera legfontosabb történései zajlanak, ehhez mérten eresztették szabadjára fantáziájukat az alkotók.

László Boldizsárnak nem jelent gondot, hogy jégkorcsolyázás közben áriázzon. Fotó: Dusha Béla

László Boldizsárnak nem jelent gondot, hogy jégkorcsolyázás közben áriázzon.
Fotó: Dusha Béla

A nagyszerű színészekre is hatalmas szerep hárul ebben a csodavilágban. Riccardót László Boldizsár énekli, Amelia szerepébe Rálik Szilvia bújik, Renatót Szegedi Csaba kelti életre. Oscar híres áriáját Szemere Zitától hallhatjuk.

(X)

Statisztákat keresnek A nyomorultakba

Gyerek és felnőtt statisztákat várnak március 22-én, vasárnap a Szegedi Nemzeti Színház balett-termébe, akik közül a legrátermettebbek szerepelhetnek A nyomorultak Dóm téri előadásaiban. Gyerekek esetében 10 és 13 év közti fiúk és lányok, felnőttek esetében 18 és 40 év közti férfiak és nők jelentkezését várják. Felnőtteknél a tánctudás előnyt jelent. 10 órától a gyerekeket, 11 órától pedig a felnőtteket fogadják. A musicalprodukció koreográfusa, Tihanyi Ákos válogat a jelentkezők közül. Sikeres bemutatkozás esetén olyan kitűnő művészekkel léphetnek színpadra a statiszták a Madách Színház és a szabadtéri előadásában, mint Vikidál Gyula, Nagy Sándor, Vágó Bernadett, Debreczeny Csaba, vagy épp Tóth Andi. Szirtes Tamás rendezésében szerepelni, Kentaur monumentális díszletei közt, kiváltság: színháztörténeti pillanat részesei lehetnek a legügyesebbek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!