Szeged és környéke

2015.03.27. 22:39

Sötétségbe borul Szeged

Csongrád megye - Szeged város, Sándorfalva és az egyetem is csatlakozott a Föld Órája mozgalomhoz. Sötétbe borulnak a szegedi középületek és szobrok szombat este 20.30 és 21.30 között.

Munkatársunktól

Sötétbe borulnak a szegedi középületek és szobrok, köztük a Reök palota, a dóm, a zsinagóga, a múzeum épülete, az Anna fürdő, a jogi kari épület, a Széchenyi tér szobrai, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja szombat este 20.30 és 21.30 között.

A TIK-ben kvízversenyre, társasjátékokra, csocsózásra várják az érdeklődőket szombat este. Szeged város, Sándorfalva és az egyetem is csatlakozott a Föld Órája mozgalomhoz. A világméretű önkéntes kezdeményezés megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akcióban arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év március utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást, és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!