Szeged és környéke

2015.04.17. 19:28

Miniszteri biztos lett Kalmár Ferenc András

Szeged, Budapest - Szijjártó Péter "Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért" felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

Munkatársunktól

[namelink name="Szijjártó Péter"] külgazdasági és külügyminiszter Kalmár Ferenc Andrást április 1-jétől visszamenőleg "Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért" felelős miniszteri biztossá nevezte ki – olvasható a csütörtöki Hivatalos Értesítőben.

A 60 éves szegedi KDNP-s politikus helyettes államtitkári illetményt, vagyis havi bruttó 748 ezer forintos tiszteletdíjat kap, megbízatása fél évre szól. A Brassóban született, Bukarestben fizikusként végzett, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen villamosmérnökként diplomázott, később mérnök-közgazdász főiskolai végzettséget is szerzett politikus a KDNP-be 1991-ben lépett be, 2003-ban már a párt alelnöke lett. 1994-től, 20 évig volt szegedi önkormányzati képviselő. 2008-tól a Fidesz szegedi szervezetének is tagja. Az Országgyűlésbe 2006-ban jutott be, de a mostani parlamentnek már nem tagja. Franciául és románul felsőfokon, angolul középfokon beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!