Szeged és környéke

2015.05.27. 12:05

1 milliót utalt ismerősének egy ügyfél számlájáról

Szeged - Az egyik szegedi bankfiókban ügyfélreferensként dolgozó nőt és ismerősét nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.

Munkatársunktól

Egy ügyfelet megkárosító banki alkalmazott és társa ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség, a nő a sértett számlájáról – annak tudta nélkül – egymillió forintot utalt át ismerősének – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

[namelink name="Szanka Ferenc"] közölte, az egyik szegedi bankfiókban ügyfélreferensként dolgozó nőt és ismerősét nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.

A vádirat szerint a másodrendű vádlott 2014 elején rávette a nőt, hogy a sértett bankszámlájáról utaljon át neki mintegy egymillió forintot. A megállapodásnak megfelelően a pénzintézeti dolgozó 2014. február 19-én a szegedi bankfiókban a sértett tudta és beleegyezése nélkül kitöltött egy átutalási megbízást, majd ráhamisította a tulajdonos aláírását. A banki ügymenetnek megfelelően a papíralapú átutalási megbízásokat egy másik alkalmazott összegyűjtötte, beszkennelte, és továbbította a bank budapesti központja felé, ahol az adatokat – köztük az aláírást is - ellenőrizték, majd teljesítették az átutalást. Az ellenőrzés során nem fedezték föl a hamis aláírást. Másnap a másodrendű vádlott a bankfiókban, a nőnél készpénzben felvette az átutalt összeget.

Két hónappal az eset után a nő visszaadta az átutalt összeget a pénzintézetnek, a bank pedig a sértett reklamációját követően kifizette a pénzt a tulajdonosnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!