Szeged és környéke

2015.05.25. 21:52

Meztelenül ugrott a halálba - a szülők perelik a BRFK-t

Szeged, Budapest - A szülők szerint nem járt el kellő alapossággal a rendőrség Török Szabolcs ügyében, ezért beperlik a BRFK-t. Azt szeretnék, ha megtudhatnák, hogyan került a 29 éves szegedi fiatalember szervezetébe drog, és miért zuhant ki egy fővárosi szálloda erkélyéről, miközben két ismert pszichológus is ott volt vele.

Munkatársunktól

Az akkor 29 éves szegedi fiatalember, Török Szabolcs másfél éve, a születésnapján meztelenül kizuhant a fővárosban egy Rákóczi úti hotel ötödik emeleti erkélyéről. A haldokló fiatalembert rengetegen fotózták, de csak egy férfi próbált rajta segíteni. Akkoriban még ez volt az, ami az ügyben a legnagyobb vihart kavarta, lassan azonban újabb furcsa részletekre derült fény. Például arra, hogy a szállodai szobában vele volt [namelink name="Feldmár András"] és [namelink name="Büky Dorottya"], a Feldmár Intézet két vezető szakembere. Később az is kiderült, hogy Szabolcs szervezetében ecstasy volt a tragédia idején.
 

Meztelenül ugrott a halálba Szabolcs. Fotó: hvg.hu Üveges Zsolt

Meztelenül ugrott a halálba Szabolcs. Fotó: hvg.hu Üveges Zsolt


Lapunkban többször is írtunk a nyomozás alakulásáról. Tavaly novemberben Szabolcs édesanyja még azt mondta: egy évvel a tragédia után sincs toxikológiai eredmény – ő már akkor kételkedett abban, hogy a fiatalember tiszta tudattal tette volna, amit tett. Később azonban kiderült, a vizsgálatnak már júniusban volt eredménye, azt azonban a családnak csak decemberben küldték meg – később, mint ahogyan határozat született arról, hogy lezárták a nyomozást.

– Azt szeretnénk, ha a rendőrség tovább folytatná az ügyben a nyomozást, hiszen a toxikológiai eredmény számos olyan kérdést felvet, amit nem tisztáztak. Mi pedig ezt nem is tudtuk észrevételezni, mivel már nem volt rá lehetőségünk – mondta lapunknak [namelink name="Török Béla"], a család ügyvédje, aki szerint nem felelt meg a tisztességes eljárás követelményének a BRFK eljárása, amivel a halál körülményeit vizsgálták. Éppen ezért a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordultak keresettel, amelyben a rendőrségnek a halál lehetséges okát megállapító közigazgatási határozatának megsemmisítését kérték, illetve hogy a bíróság kötelezze a BRFK-t új eljárás lefolytatására.

A szülők az ügy kulcskérdésének azt tartják, hogyan került Szabolcshoz drog, hiszen megvetette azokat, akik ilyesmit használnak. Akik ismerik, biztosak benne, hogy a fiatalember nem volt drogos, és nem lett öngyilkos. Ezért ragaszkodik a család egy szakszerű és valóban minden lényeges részletre kiterjedő vizsgálathoz – hátha abból kiderül az igazság.

– A keresetünk még nem ért el a bíróságra, így ősznél hamarabb biztosan nem lesz tárgyalás az ügyben – mondta az ügyvéd.

Megkérdeztük a BRFK-t is, mi a véleményük arról, hogy a szülők szerint nem jártak el kellő alapossággal, illetve arról, hogy új eljárást kérnek. A sajtóosztály azonban csupán annyit közölt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság előtt nem ismert a szülők szándéka, így ennek hiányában nem áll módjukban érdemi választ adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!