Szeged és környéke

2015.06.10. 22:42

210 ezres bírság elé néznek a bevándorlós plakát lefestői

Szüleinél is keresték, a Belvárosi Moziban meg is találták a bevándorlókról szóló nemzeti konzultációt hirdető óriásplakátok megrongálóját a rendőrök.

Cservenák Zoltán

Információnk szerint Szalai Balázs és Kékesi Márk összesen 210 ezer forintos szabálysértési bírságra számíthatnak a plakátok "újragondolásáért". Hat darab kormányzati hirdetést pingáltak át és festettek le. Szalait nem sokkal éjfél előtt elengedték a rendőrök.

- Vége a wellnessnek, kint vagyunk! Köszönet a TASZ munkatársainak és dr. Kovács Timeának, aki pikk-pakk ott termett és rendezte a sorsunkat - írta a Facebookon, Társa Kékesi Márk korábban szintén a közösségi oldalon egyik hozzászólásában a plakátfestésről azt írta: - nagyon jó érzés volt az, hogy a hozzánk szóló emberek mind biztattak, gratuláltak. Autóból is dudáltak, integettek.

Korábban írtuk

A közéleti aktivistaként és újságíróként is tevékenykedő Szalai Balázs a Saul fia című film szegedi premierjén tudta meg, hogy szüleinél keresik a rendőrök. A moziból önszántából távozott az utcán rá váró rendőrökhöz, akik miután azonosították, bevitték a kapitányságra.
 

Bevitték a rendőrök a szegedi bevándorlós plakát lefestőjét - GALÉRIA


Szalai egyébként nem árult zsákbamacskát, ma délután fél kettő előtt félreérthetetlen helyzetben fotózkodott egy lemázolt óriásplakát előtt, a képet a Facebookra is feltöltötte "Vigyázat, konzultálunk" szöveggel - erről mi is írtunk. A képen látható még Kékesi Márk, aki szintén ismert szegedi aktivista.

Az aktivisták a plakát "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját" szövegét fehérrel lefesthették, majd ráírták, hogy "Szégyen!!".

Szalai 19 óra 43 perckor azt posztolta a Facebookra, hogy "Bent a kóterban".

 

 

Bevitték a rendőrök a szegedi bevándorlós plakát lefestőjét


Hasonló ügyben érintett a Kettős Mérce két bloggere, akik arról számoltak be, hogy a rendőrség rongálás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított ellenük eljárást. A Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet korábban azt közölte, hogy a plakátot tartó keret megrongálása bűncselekményt jelent, mert az értékesebb 50 ezer forintnál.

Ugyanígy bűncselekmény miatt indulhat eljárás, ha a kár nem haladja meg az ötvenezer forintot, de rongálást falfirka elhelyezésével követik el (ebben az esetben falfirkának minősül a festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges felületbevonat, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!