Szeged és környéke

2015.06.20. 08:11

A tanévzárón megszűnt a kis Ságvári

Szeged - Utolsó tanévét zárta igazgatóként Sipos Ibolya, a Ságvári általános iskola igazgatója: 16 év után megszűnt pozíciója, miután az intézmény beleolvad a Ságvári gimnáziumba. Diákjai és kollégái vastapssal búcsúztatták.

Timár Kriszta

Felállva, hosszú vastapssal búcsúztatták diákjai Sipos Ibolyát a péntek délutáni tanévzárón. A SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium és Általános iskola igazgatója 16 év után, kényszerűségből fejezte be intézményvezetői pályafutását. Az iskolát ugyanis szeptembertől beolvasztják a Ságvári gimnáziumba, így az általános iskola jogi értelemben megszűnik.

Az igazgatónő minden eddiginél sikeresebben zárta a kis ságvári utolsó tanévét: a nyolc évfolyamnyi diák tanulmányi átlageredménye 4,75 volt és minden harmadik bizonyítvány kitűnő lett. Munkáját a diákok a 24 osztály nevében 24 szál fehér rózsával, a szülői munkaközösség pedig ajándékkal köszönte meg. Ahogyan jellemezték: egyedi, mint a Ságvári iskola és értékes, mint az igazgatónő itt végzett munkája.

Az utolsó „kis ságváris" évzárón elhangzott: a több mint 600 diákot oktató általános iskola ezentúl gimnázium és általános iskolaként működik majd a vele közös udvaron osztozó középiskolával együtt. Az így létrejövő, több mint 1200 diákot tömörítő intézmény igazgatója Dobi János, a Ságvári gimnázium igazgatója lesz. A névtől szeptembertől az iskolák elbúcsúznak, Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolának hívják majd. Jelenleg is dolgoznak az új tanrend kialakításán, a tervek között szerepel 6 és 8 osztályos, tehetséggondozó gimnáziumi osztályok elindítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!