Szeged és környéke

2015.06.21. 15:18

Gyerekek vették birtokba a Partfürdőt

Szeged - Fürdőzéssel, íjászkodással, quaddal, ugrálóvárral, színházzal és sárkányhajózással várták a kicsiket és a nagyokat a vasárnapi családi napon a Partfürdőn.

Fekete Brigitta

Gyermekes családok sokasága lepte el vasárnap az újszegedi Partfürdőt, ahol a MosolyPart Gyermekfesztivált rendezték meg. A szervezők számos programmal várták a kicsiket és nagyokat. A program kezdéseként felavatták a felújított családi medencét, amit azonnal benépesítettek a gyerekek, akiket – bár sokszor elbújt a nap – alig tudtak onnan később kikönyörögni a szülők.

A színpadon a Miniszínház, a Csiga Duó, a Grimm-Busz Színház és a szegedi bűvészkör tagjai szórakoztatták a gyerekeket és a felnőtteket, de bemutatkozott a Csibész Kutyaiskola is.

Gyerekek vették birtokba a Partfürdőt. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


A fesztiválon a quadpályát élvezték a legjobban a gyerekek a pancsolás mellett. A kicsik kipróbálhatták szüleikkel a sárkányhajózást is. A ritmust Hulmann Zsolt, az egykori kiváló szegedi röplabdázó adta, ő ütötte a dobot.

Ma már elmaradhatatlan program a gyermekfesztiválokon az arcfestés és a kézműves-foglalkozás. Természetesen a MosolyPart Gyermekfesztiválon is volt ilyen, sőt itt a gyerekek a Mückó programján fiatal művészekkel, grafikusokkal és szobrászokkal rajzolhattak és gyurmázhattak együtt.

– Minket leginkább a pancsolás és a Grimm-Busz Színház előadása érdekel. Egész nap kinn leszünk a Partfürdőn, délután sem megyünk haza, úgyhogy ebéd után itt alszanak majd egy órácskát a gyerekeim – mondta egy apuka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!