Szeged és környéke

2015.06.21. 21:14

Szállodaboom Szegeden

Még 5 évvel ezelőtt is azt írtuk, kevés a minőségi szálláshely Szegeden. Mára 10 négycsillagos hotel várja a vendégeket. Az elkövetkező hetekben legalább 4 új hotelt adnak át. <br>

Fekete Klára

– Az Új Széchenyi Terv pályázatai most futnak ki, a szállodák felépültek. Az utolsó 2-3 évben a 3-4 csillagos kategóriában mintegy 600 férőhellyel nőtt a szálláshelyek száma. Hosszabb távon majd kiderül, mennyire fenntarthatók: az biztos, hogy az egyetem és az ELI rövid időre érkező vendégeire, kutatókra, oktatókra számítanak a szállásadók – mondta [namelink name="Ács Szilvia"], a szegedi Tourinform vezetője.

Lapunk is arra figyelt fel, hogy olykor avatóünnepség nélkül, szép csendben nyílnak kis hotelek, apartmanházak, panziók a városban. A Boldogasszony sugárút állomáshoz közeli részén például egy patinás házat alakítottak át szállodává. A 3 csillagos Szavija Hotelről lapunkban 2013-ban írtunk, amikor a Szavija Bt. az uniós pályázati feltételek miatt közzétette a sajtóban: a cég 191 millió forintos EU-s támogatást kapott turizmusfejlesztésre a 273 milliós projekthez.

– A hotelt tavaly augusztus végén, vagyis pont az idegenforgalmi szezon zárásakor nyitottuk meg – mondta a szállót üzemeltető cég vezetője, Tari János. – Ez egy apartmanhotel: 13 szobánk 6 különböző egységhez tartozik. Jó minőségű, igényes szálláshelyeket szerettünk volna létrehozni, megfizethető árakon. A Bookingon 9,6 pontos az értékelésünk, a vendégek egyedül a belvárostól való távolságot kifogásolják.

A Boldogasszony sugárúton is új, 3 szintes szálloda nyílt Hotel Auris néven. Fotó: Frank Yvette

A Boldogasszony sugárúton is új, 3 szintes szálloda nyílt Hotel Auris néven. Fotó: Frank Yvette
Az elkövetkező hetekben a Szavijához és az egyetemhez viszonyítva pár 100 méter sugarú körben több szálló egyszerre nyílhat majd meg. Információink azonban csak azokról vannak, amelynek tulajdonosait kötelezi az uniós közzététel. A közeljövőben tervezik a Hotel Science átadását, amelyet a Tárkány Flotta Szerviz Kft. épít 702 milliós költségvetéssel, ebből 492 millió az uniós támogatás. A hotelre 4 csillagot raknak majd fel.
Szintén uniós támogatással, Medical Art Hungary néven egyszerre lesz klinika és szálló Újszegeden, a Szent-Györgyi Albert utcában, a Hunguest Hotel Forrás mellett.

Ez az egészségturizmust kiszolgáló létesítmény is hamarosan nyit, a beruházó és a projektgazda a Szőke Tisza Wellness Kft. A 467 millió forintos beruházásból 326 milliót az Európai Unió áll.
A Honvéd téren a Hotel Particon épülete áll befejezés előtt. A főiskolai gyakorló mellett is felhúztak egy 3 szintes szállodát, a homlokzatra már a Hotel Auris név is felkerült. Újszegeden, a volt Tóth vendéglő, most Rió Café felett alakítottak ki Maya néven panziót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!