Szeged és környéke

2015.07.08. 15:19

200 szakembert vesz fel Szegeden az NNG

Az NNG második magyarországi fejlesztői központját avatta fel szerdán Szegeden, a Klauzál téren. 30 informatikust már felvettek, és meg sem állnak 200-ig. Az első központot Budapesten nyitották meg.

Fekete Klára

– Közel egy évvel ezelőtt hoztuk meg a döntést, hogy Szegeden nyissunk irodát: olyan várost kerestünk, ahol van informatikai képzés. Komoly terveink vannak a növekedésre, ezek megvalósításában pedig fontos szerepet játszik a szegedi központ. Itteni kollégáink már most az NNG történetének egyik legnagyobb globális projektjén dolgoznak – mondta [namelink name="Szombathelyi Péter"], az NNG megbízott vezérigazgatója a cég tegnapi sajtótájékoztatóján.

A magyarországi székhelyű autósnavigáció-fejlesztő társaság, az NNG a budapesti után második magyarországi fejlesztőközpontját avatta fel a Tisza-parti városban. Az 550 négyzetméteres Klauzál téri irodában most még csak 30-an dolgoznak – elsősorban JAVA-fejlesztők és -tesztelők –, de hónapokon belül 50-re emelkedhet a létszám, hosszú távon pedig 200 főt szeretnének alkalmazni. A cég, amely az iGO Navigációt fejleszti, elkötelezett abban, hogy itthon tartsa fejlesztői bázisát, ehhez pedig megtalálja és magához vonzza a legtehetségesebb IT szakembereket.

Szegeden készül a Prémium Autós Navigáció. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA


[namelink name="Solymos László"], Szeged alpolgármestere a megnyitón kiemelte: olyan közös projektekben is gondolkodnak az NNG-vel, amelyek a város érdekeit is szolgálhatják. [namelink name="Fritz Zsombor"], az NNG szegedi fejlesztői központjának vezetője a munkalehetőségnek köszönhetően költözhetett vissza szülővárosába. Hangsúlyozta: az új munkatársak nehéz kiválasztási folyamaton esnek át. Az egyetemmel együttműködnek, Újratervezés, autós navigáció címmel például kurzust is indítottak, amely már elérhető a hallgatók számára. A szegedi vezetővel készült interjúnkat itt olvashatja.

12 országban 800 munkatárs Az NNG a globális járműipar számára fejleszt élvonalbeli navigációs megoldásokat. Jelenleg az egész világon 800 embernek ad munkát, és további gyors növekedésre számít. Az NNG összesen 12 irodát és 4 képviseletet működtet Ausztráliában, Brazíliában, Dél-Afrikában, az Egyesült Államokban, Hongkongban, Indiában, Izraelben, Japánban, Kínában, Magyarországon, Németországban és Svájcban.


Korábban írtuk:

Az iGO Navigáció fejlesztője elkötelezett abban, hogy amíg lehetséges itthon tartsa fejlesztői bázisát, ehhez pedig megtalálja és magához vonzza az ország legtehetségesebb IT szakembereit. A cégnek a budapestin kívül ez a második magyarországi központja.

Szegeden készül a Prémium Autós Navigáció - GALÉRIA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!