Szeged és környéke

2015.10.14. 15:42

˝Nemszeretem állatsimogató˝ és fotózkódás korhű ruhában: jön a Múzeumok Őszi Éjszakája

Izgalmas programokkal készülnek az idei Múzeumok Őszi Éjszakájára Szegeden. A Móra Ferenc Múzeumban ,,nemszeretem" állatsimogatóval és új arany látványtárral, a Fekete házban pedig korhű ruhás fotózkodással várják az érdeklődőket október 17-én, szombaton 18 és 23 óra között.

Munkatársunktól

Idén októberben is megrendezik a Múzeumok Őszi Éjszakáját Szegeden: a Móra Ferenc Múzeumban, a Kass Galériában és a Fekete házban 18 és 23 óra között várják izgalmas programokkal az érdeklődőket.

Fotó: Móra Ferenc Múzeum

Fotó: Móra Ferenc Múzeum

  A Móra Ferenc Múzeumban az Afrika-kiállítás kapcsán „nemszeretem állatsimogató" nyílik: a Vadaspark munkatársai olyan állatokat mutatnak majd be (például kígyót, csótányt), melyek kevésbé kedveltek a közönség körében. E mellett afrikai hangszerbemutatót, hajfonatversenyt és indiai táncelőadást is tartanak, továbbá ezen az estén nyílik meg a múzeum aranykincseit bemutató új látványtár.

Fotó: Móra Ferenc Múzeum

Fotó: Móra Ferenc Múzeum

  A Fekete házban a Karinthy-tárlat mellett az enteriőr-kiállítás is várja az érdeklődőket: mindazok, akik korhű ruhában érkeznek, ingyen léphetnek be a kiállítóhelyre, valamint fotózkodhatnak a tárlat régi polgári bútorai között. Azok között, akik feltöltik fotóikat a múzeum Facebook oldalára, éves múzeumi bérletet sorsolnak ki. A múzeumi éj harmadik helyszínén, a Kass Galériában pedig tárlatvezetéssel és zenével várják az érdeklődőket október 17-én 18 és 23 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!