Szeged és környéke

2015.11.25. 20:09

A filézett hal már elúszott - galéria

Tisztításra és filézésre a szűkös kapacitás miatt már nem tudnak rendelést felvenni a Szegedfish Kft.-nél, élő halat viszont december 23-án is lehet majd kapni korlátlan mennyiségben. Karácsony előtt a Mars téri halsütő is csak az ünnepi ebédre süti a halat.

Arany T. János
A filézett hal már elúszott - galéria

Busától a harcsáig

A Szegedfish Kft.-nél egy kiló ponty 690, egy kiló busa 259, egy kiló amur 499, egy kiló szürke harcsa 1905, egy kiló kárász pedig 600 forintba kerül. A tisztítás ezt kilónként 150, a tisztítás és filézés pedig 200 forinttal drágítja. 

 







Haltisztítás és filézés a Szegedfish Kft.-nél. Aki tud élezni, és jól bánik a késsel, ezer kiló halat is kifiléz vele. Fotó: Karnok Csaba (galéria)




Kevés halat esznek a vásárhelyiek

– Az éves forgalmunk 60 százalékát karácsony környékén bonyolítjuk. Elsősorban pontyot, szürke- és afrikai harcsát vásárolnak az emberek, a nagy roham az utolsó négy napon várható – mondta Koczka István. A vásárhelyi Bárka Halbolt tulajdonosa 23 éve árul halat a városban. Náluk ebben az időszakban sem kell sorba állni, a munkába az egész család besegít. A lakásuk mellett a Szent István téri bárkában, valamint a piacon is árulnak, de a filézett afrikai harcsán kívül csak élő halat lehet náluk kapni. A vállalkozó évek óta készít egy felmérést, miszerint egy vásárhelyi lakos évente 0,6 kiló halat fogyaszt el, ami nagyon kevés, az országos 4 kilótól igencsak elmarad. Náluk 980 forint a ponty kilója, a szürkeharcsát 2180, a filézett afrikait 2670-ért adják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!