Szeged és környéke

2015.11.19. 18:37

Rámpák, lift, hangos térkép segíti az ügyintézést a megújult kormányhivatalban

Ez lett az ország legnagyobb kormányablaka két szinten 37 ügyfélszolgálati asztallal és 4 fotófülkével

Munkatársunktól

 Kisgyermekes családok, idősek és fogyatékkal élők ügyintézését segíti a megyei kormányhivatal épületeinek elkészült mindenre kiterjedő akadálymentesítése. Szegeden a Rákóczi téri főépületben az alagsortól a hatodik emeletig új üvegfalú lift visz fel. Szélesítették az ajtókat, vezetősávokat létesítettek hallássérülteknek, akadálymentes mosdó, Brillé-írásos táblákat, hangos térképet és ügyfélhívót szereltek fel, illetve indukciós hurok segíti a hallássérülteket. Ez lett az ország legnagyobb kormányablaka két szinten 37 ügyfélszolgálati asztallal és 4 fotófülkével.

Megújulva. Fotók: Frank Yvette

Megújulva. Fotók: Frank Yvette

Abban első az országban, hogy valóban minden ügyet érdemben el lehet intézni az okmányigényléstől az álláskeresésen és a családtámogatáson át a nyugdíjig. Szegeden emellett a rókusi Tescóban és az újszegedi CBA Szeged Novában is nyílt kormányablak. A háromnak egységes az új nyitvatartása: hétfőn 7 és 17, kedden, szerdán és pénteken 8 és 20, csütörtökön pedig 8 és 18 óra között várják az ügyfeleket.


A korszerűsítés a megyénkben összesen 11 kormányablakot érint, ahol összesen 132 ügyfélszolgálati helyet újítottak fel – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Juhász Tünde kormánymegbízott. A megyeszékhelyen kívül Mindszent, Mórahalom, Kistelek, Makó, Hódmezővásárhely elkészült, a szentesi és a csongrádi folyamatban van. Ezek is egységesen hétfőn 7 és 17, csütörtökön 8 és 18 óra között tartanak nyitva, a többi napon alkalmazkodnak a helyi igényekhez – tudtuk meg Holubán Csilla szegedi járási hivatalvezetőtől.

Látványos változás. Archiv fotó: Karnok Csaba

Látványos változás. Archiv fotó: Karnok Csaba

Zakar Péter informatikai osztályvezető hozzátette, a kormányhivatal honlapján (csmkh.hu) megtalálhatók az elérhetősége térképpel és az ügykörök is. A rehabilitációs ügyek első- és másodfokát is egy helyen, az renovált Sólyom utca 2. szám alatti épületben lehet intézni Tarjánban. A Víztorony téri troli- és buszállomástól, illetve a 3-as és 4-es villamos tarjáni végállomásától legkönnyebb megközelíteni. Erdősi Richárd, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal projektmenedzsere elmondta, az akadálymentesítésen túl a 12 vizsgálóhoz két munkaképesség-vizsgáló szimulátort is beszereztek. (Ezeket januárban mutathatjuk be, mert egyelőre tesztüzemük folyik – a szerk.) A fizikai és virtuális akadálymentesítés négy projektben összesen közel 800 millió forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!