Szeged és környéke

2016.04.20. 13:38

Buszmegállót nevezhetnek el a Ságvári-gimnáziumról

Szeged - A Szentháromság utcán a volt Ságvári-gimnázium előtti megállóhelyet SZTK-Rendelőről Ságvári-gimnázium-SZTK-ra nevezhetik át, ha a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága elfogadja Nagy Sándor alpolgármester erre vonatkozó javaslatát a jövő heti ülésén.

Munkatársunktól

Ismert: tavaly összevonták a Ságvári-gimnáziumot és általános iskolát, és a tiltakozások ellenére az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola nevet kapta az intézmény. Az alpolgármester javaslatában azt írja, az itt végzett diákok továbbra is ságvárisnak nevezik magukat, és a köznyelvben mai napig Ságváriként emlegetik az iskolát. Nagy az átnevezett gimnáziumnak emléket állítva, és az iskola pedagógusainak munkája előtt tisztelegve javasolta a bizottságnak a megállóhely nevének megváltoztatását. Az érintett buszmegálló a 8-as és 10-es trolibuszvonal, valamint a 20-as, 74-es és 74A-s jelzésű autóbuszvonal menetrendjében szerepel. Az alpolgármester azt írja, az átnevezés nem jelent többletköltséget az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!