Szeged és környéke

2016.04.04. 12:10

Nem kell kidobni a pénztárgépet sem

Az online pénztárgépek használatával kapcsolatban módosítottak a korábbi szabályozáson. Az adóellenőrző egységeket át lehet íratni másik vállalkozás nevére.

Munkatársunktól

A legnagyobb forgalmazókat tömörítő Magyar Pénztárgép Szövetség elnöke, aki a vásárhelyi Micra-Metripont Kft. ügyvezető igazgatója, [namelink name="Novák Zoltán"] azt mondta, nagy segítséget jelent a felhasználóknak, hogy az adóellenőrző egységeket (AAE) a jövőben át lehet íratni másik vállalkozás nevére. Novák Zoltán szerint a szakma azért kérte ezt a könnyítést a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, mert éppen az adóellenőrző egységek drágítják meg az online pénztárgépeket.


– Az adóellenőrző egység a legdrágább alkatrész – magyarázta az elnök. – Ha valaki eddig bezárta az üzletét, nyolc évig kellett volna őrizgetnie a pénztárgépét és az egységet, utána pedig ki kellett volna dobnia az amúgy hibátlan kasszát. Ezentúl viszont eladhatja a készüléket, és ez akár 100 ezer forintos veszteségtől is megkímélheti a vállalkozókat. Vagy át lehet íratni egy másik vállalkozás nevére.


Újdonság az is, hogy szigorodtak a szervizelés feltételei. A módosítás nyomán a pénztárgépműszerészek csak a forgalmazók és AEE-gyártók tanúsítványa alapján kaphatnak szervizengedélyt. – Eddig gyakorlatilag bárki megkaphatta az engedélyt, és sajnos sok volt a kontár vagy csaló a piacon. Mostantól viszont benne lesz az igazolványában, hogy az illető jogosult-e a javításra, és hogy milyen pénztárgépekhez ért – mondta Novák Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!