Szeged és környéke

2016.05.26. 09:50

Átfirkálták a kormány plakátjait: Üzenjük, hogy többet nem lopunk!

A hivatalostól eltérő üzenet áll három forgalmas szegedi helyszínen lévő kormányzati plakáton, ami eredetileg a népszavazáson való részvételre buzdít. A rendőrség tőlünk értesült az esetről.

Tombácz Róbert

A migránsok betelepítéséről szóló népszavazást népszerűsítő kormányzati plakátokat firkáltak át Szegeden. Az egyedi falfestményeiről ismert szegedi graffitis, Csiky saját Facebook- oldalára is kitette az átalakított plakátokat a következő szöveggel: a kormány üzenete nekünk, a tömegpropaganda helyett.Átfirkálták a kormány plakátjait.

 


„Nem hinném, hogy sok vizet zavarna a magasabb körökben, de ezzel nem is őket, hanem az utca emberét céloztam meg, akik egyre inkább befogadóbbak az ilyesmikre. Amúgy a hajnali órákban egyedül csináltam, semmi forgalom nem volt, gyerekjáték volt az egész" – írta érdeklődésünkre Csiky, aki hozzátette, részéről ennyi volt a véleménynyilvánítás, legalábbis egyelőre. Attól nem tart, hogy beazonosítják, és felelősségre vonják. A rendőrség kérdésünkre tegnap délben közölte, ilyen ügyben nem érkezett bejelentés. Az átfirkált plakátok egyébként forgalmas helyeken, az SZVSE-pálya, az Izabella híd és az Árkád mellett láthatók.

 

Amikor tavaly júniusban két másik szegedi fiatal a kormány bevándorlásellenes nemzeti konzultációjának hét plakátját firkálta át, rongálás miatt eljárást indítottak ellenük. Az az ügy azóta sem zárult le, sőt még a tárgyalás időpontját sem tűzték ki – tudtuk meg tegnap Szalai Balázstól és Kékesi Márktól, akik szintén a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva festették át a plakátokat. Elmondásuk szerint a mostani akcióhoz semmi közük, a kormány a gyűlöletkampányával már elérte a célját, belefáradtak abba, hogy küzdjenek ellene.


Azt viszont el akarják érni, hogy hivatalosan is fölmentsék őket a tavalyi rongálás vádja alól. Először mediációt ajánlottak nekik, ha kifizetik az általuk okozott 210 ezer forintos kárt, másodszor két évre felfüggesztette volna az ügyészség a vádemelést ellenük. Mindkét lehetőséget visszautasították, mert így nem tisztázhatnák magukat. Jogszerű eljárás végén ítéletet szeretnének az ügyükben – jelentették ki.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!