Szeged és környéke

2016.06.13. 20:02

Krumpliorr és Seress Rezső a várszínpadon

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat, ahol július 7-e és 31-e között a legkisebbek, az iskolások és a felnőttek is megtalálhatják a nekik tetsző programokat.

F. Szalai Anna

Júliusban a szegedi vár udvara kicsik játszóterévé, majd iskolások és felnőttek színházává változik. A hagyományhoz híven folytatódnak a Várjátékok Gyermeknapjai, július 7-étől 10-éig napközben ingyenes ugrálóvárral, népi játszótérrel, lovas szekeres városnézéssel és állatsimogatóval várják az apróságokat. Délelőtt 10 órakor és este 6 órakor meseelőadások láthatók: 7-én a Vitéz László és az ördögök, valamint a Maugli, a dzsungel fia. 8-án, pénteken a Csizmás Kandúr és a libák szemszögéből megjelenített Lúdas Matyi történetét játsszák, szombaton Csukás István Pom Pomja mesél és Az állatok nyelvén tudó juhász. Vasárnap Wass Albert tündérekkel, varázslatos lényekkel teli Erdők könyvét adják elő, este pedig Pinokkió kalandjait láthatják a legkisebbek.


Újdonságként a július 14-e és 21-e közötti Ifjúsági Napokon az iskolás korosztálynak szóló előadásokat szerveztek. Műsorra kerül az első napon Karinthy Frigyes örökzöldje, a Tanár úr kérem, július 15-én, 16-án és 17-én a tavalyi nagy sikerű Keménykalap és krumpliorr, valamint Tom Sawyer kalandjai július 21-én.


A programsorozatot a Várszínházi esték zárják július 21-e és 31-e között a Pinceszínház új bemutatójával, a Szomorú vasárnappal. Müller Péter Seress Rezsőről szóló édes-bús zenés játékát hat alkalommal adják elő a vár T alakú színpadán, ahol az „öngyilkosok slágerét" megalkotó kis Seress alakja szinte zavarba ejtően közel kerül a nézőhöz. Az élő zenés darabot Ádám Tamás rendezi, főszereplője Gömöri Krisztián és Csorba Kata, valamint Rácz László.


– Seress Rezső kis pedáns ember volt nagy szomorúsággal, aki egész életét a VII. kerületben élte le – mesélte Gömöri Krisztián a legendáról. – Mikor hívták ki Amerikába, azt mondta: „Nekem hosszában is tériszonyom van!"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!