Szeged és környéke

2016.06.26. 16:18

Nemzetközi nyelven szólt a harmonika

A tápéi művelődési házban vasárnap rendezik meg az első országos és nemzetközi harmonikaversenyt.

Kiss Gábor Gergő

t éve tanulok harmonikázni. Zenei iskolába járok, és ez a hangszer tetszett meg a legjobban. A Vajdaságban nagy hagyománya van ennek a hangszernek. Ebből szeretnék majd megélni, de csak komolyzenét akarok játszani rajta – mondta a szabadkai Szarvas Bernadett.

 

Nemzetközi nyelven szólt a harmonikaA 15 éves lány egyike volt annak a 24 harmonikásnak, akik részvételével vasárnap rendezik meg a tápéi művelődési házban az első országos és nemzetközi harmonikaversenyt. Bernadett hangszere közel 1,8 millió forintba került, de egy kezdő hangszert már 100 ezer forintért is lehet vásárolni.


Bánki András országos elnök sajnálatát fejezte ki, hogy Szegeden már nyolc éve nincs harmonika oktatás, miután a hangszer utolsó oktatója nyugdíjba ment a Király-König Péter zeneiskolából. Országosan viszont egyre több fiatal választja magának ezt a hangszert, de szeretnék újra meghonosítani oktatását Szegeden is.


Ehhez a tervek szerint a vajdasági Magyarkanizsáról hoznának tanárokat. A 10 éves tatabányai Lányi Dávid Milán először három éve fogott kezébe harmonikát. Mindenképpen szeretett volna valamilyen hangszeren játszani, nem bánta meg, hogy a harmonikát választotta, most is nagy sikerrel adta elő műsorát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!