Szeged és környéke

2016.07.12. 08:30

1 centin múlt a tragédia: 7 éves gyerek mellé zuhant a Nagyáruház egyik betűjét védő plexi

Szeged - Olvasónk jelezte a hétvégén, hogy lezuhant a Nagyáruház Á betűjét védő plexi. A 7 éves Dominik édesanyja elmondta, 1 centivel esett fia mellé a védőburkolat, de a fiú bokáját így is érintette. Az esetet vizsgálják.

Arany T. János

– A Burger Kingben ettünk a teraszon. A hétéves kisfiam, [namelink name="Bence Dominik"] még lement a vécére. Rollerrel volt, azt néztük, hol tudja legurítani, amikor egy hatalmas nagy puffanást hallottunk – mesélte a szegedi [namelink name="Benke-Hajdú Ildikó"].


A Szeged Nagyáruház felirat Á betűjét védő plexiburkolat zuhant le, és súrolta a hétéves kisfiú hátát. A súlyos plexi a fiú bokáját érintette, ami kicsit be is pirosodott, de komolyabb baja nem esett.


– Egy kisgyerekes apuka közelről végignézte a történteket. Annyit mondott, „hát, ez egy hajszálon múlt" – mesélte Ildikó. Hozzátette, a szombati izgalmak miatt Bence Dominiknak kétszer fogják ünnepelni ezután a születésnapját.


Olvasónk, Flórián, aki szemtanúja volt az esetnek, és fényképet is küldött szerkesztőségünknek a lezuhant plexiről, azt írta, ha eltalálja a kisfiút, tragédia is történhetett volna, mert a plexi nagyon kemény és éles. „A plexi maga elég gyengének tűnő megoldással volt felerősítve. Remélhetőleg a többi betű elől nem esnek le a plexik, és jobban felerősítik őket."

 

A hétéves Bence Dominiknek szombat óta kétszer ünneplik a születésnapját.

A hétéves Bence Dominiknek szombat óta kétszer ünneplik a születésnapját.

A Szeged Nagyáruház 36 évvel ezelőtt, 1980 decemberében nyílt meg. Akkoriban Magyarország második legnagyobb üzletközpontja volt, 198 millió forintból épült.


[namelink name="Molnár László"], az önkormányzat városüzemeltetési irodájának vezetője érdeklődésünkre annyit mondott, ha ilyen baleset történik, minden esetben a tulajdonos tartozik jogi és szükség esetén kártérítési felelősséggel.


A Szeged Nagyáruház társasházként működik, több tulajdonossal. Utolértük telefonon a társasház jogi képviselőjét, aki azt mondta, nincs felhatalmazva, hogy nyilatkozzon, és a Coop Szeged Zrt.-hez irányított minket.


– A Coop Szeged Zrt. az egyik tulajdonos, ezért a ház nevében nyilatkozni nem áll módunkban – tájékoztatott Kovács Edit, a cég áruforgalmi igazgatója. „A Coop Szeged Zrt. felvetésére az épület tetején lévő felirat cseréje már hónapok óta előkészítés alatt van, egy korábbi felülvizsgálat alapján több javítás is történt. Természetesen a mai napon, hétfőn a soron kívüli felülvizsgálat megtörténik, amennyiben szükséges, azonnali intézkedünk" – írta válaszában az áruforgalmi igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!