Szeged és környéke

2016.07.27. 14:02

Pizzázzon a Frappéval!

Szeged - A pizzák hetén a Frappé-kuponnal rendelkezők 30 százalékos kedvezménnyel ehetnek pizzát a csatlakozó vendéglátóhelyeken. Hol? Töltse le a Frappét, és megtudja!

Arany T. János

Tudta?


Internetes források szerint a pizza első megjelenése a dél-itáliai görög kolóniák idejére tehető, Vergilius Aeneisében említik először (Kr. e. I. század).

A pizzáról, erről az egyszerű és szinte elronthatatlan ételről nem tudtunk túl sokat a hirtelen ránk szakadt szabadság idején. El is tudtuk rontani.


A Kelemen utca 11. szám alatt akkoriban még a Boszorkánykonyha működött, azokkal a futurisztikusnak és praktikusnak szánt, kiforduló sárga székekkel. Pizzát rendeltem, majd csalódottan tapasztaltam, hogy egy nagy szelet kenyeret kaptam paradicsomsűrítménnyel leöntve, reszelt sajttal megszórva. Az étel íze, látványa és állaga még most is kísért. Azóta a tisztességes pizzériák is megérkeztek Szegedre.


Az olasz eredetű, mára az egész világon elterjedt étel alapja egy kelt tésztából készült vékony lepénykenyér, amelyet paradicsom- vagy tejfölalapú szósszal borítanak, és erre különféle feltétek kerülnek. Reszelt sajttal szórják meg, és sütőben megsütik. De a lényeg: e hét péntekig a Frappé-kuponnal rendelkezők 30 százalék kedvezménnyel ehetnek a csatlakozó pizzériákban.


A Frappé szegedi vendéglátóhelyeket, szórakozási lehetőségeket és programajánlatokat gyűjt össze. Az alkalmazás ingyen tölthető le okostelefonra a Google Play vagy az App Store áruházból.

 


Így töltsük le a Frappét! 


1. Androidos telefonunkon kattintsunk erre a címre.

2. IPhone telefonunkon kattintsunk ide.

3. Vagy pedig nyissuk meg az okostelefonon lévő Play Áruház vagy App Store applikációt, és keressünk rá a Frappé névre! 

4. Ha okostelefonon megnyitjuk a www.frappeapp.hu oldalt, ott is megtaláljuk a két áruház letöltési ikonját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!