Szeged és környéke

2016.07.29. 14:24

Tenyérnyi virágokat ont a mocsári mályva Tápén

Szeged-Tápé- Szentesről kaptam a bordó tövet, Alsóvárosról a fehéret. Sok éve a kertünk büszkesége a mocsári mályva - mesélte Tápé korábbi önkormányzati képviselője. Mészáros Attila megjegyezte, a két óriási bokor minden évben július végétől augusztus elejéig virágözönnel hálálja meg a gondoskodást.

Dombai Tünde

Nevéhez hűen a nedves földet kedveli, és azt is szereti, ha trágyázzák. A tápai kertben már a pampafüvet is kiszorította. Ha megfelelően ápolják, naponta szebbnél szebb virágokat ont. A most ember nagyságú bokrokon tenyérnyi virágok pompáznak.


Házigazdánk elmesélte, ősszel még magot is fog a gyönyörű növényeiből, és utódokat nevel. Már nemcsak a kertbe, hanem a ház elé is ültetett belőlük. Népszerű a mályvája, sokan kérik a magját. Még politikus korában viccelődtek is Mészáros Attilával, hogy addig nem szavaznak rá, amíg nem ad a virágjából. Ő értette a humort, azt válaszolta: „csak szaporítsák!" Hogy a mályvára vagy a szavazatokra gondolhatott, arról már nem szól a fáma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!