Szeged és környéke

2016.08.12. 16:18

Dísztökök szépítik a szegedi belvárosi biztosító udvarát

Méretes dísztökök nőnek Szegeden, a Széchenyi tér és a Horváth Mihály utca sarkán lévő Generali biztosító udvarában.

Salánki Zsófia

- Tavaly újították fel az épület homlokzatát, jövőre virágoskert és sövény lesz itt, de nem akartuk, hogy addig csupaszon álljon ez a rész - mesélte lapunknak Oláh István épületüzemeltetési munkatárs, aki a Széchenyi tér és a Horváth Mihály utca sarkán lévő Generali biztosító udvarában növő dísztököket gondozza.


Azt mondja, nem tudta, mit ültessenek oda erre az egy évre egészen addig, amíg nem talált egy adag tökmagot az egyik irodában.


– Sokan hoznak be saját termésű zöldséget, a magok is így maradhattak itt. Elszórtam őket, hátha kikelnek. Ez lett belőle – mutatta [namelink name="Oláh István"] a nem mindennapi lugast. Azt is elárulta, hogy sokan megnézik az iroda udvarában lévő, nem épp belvárosi növényt. Többen le is fényképezik. – Nem szoktam forgatni, csak hagyni kell nőni, és minden reggel locsolni. Ha megértek a tökök, majd a dolgozók viszik haza – mosolygott István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!