Szeged és környéke

2016.10.27. 18:56

Szegeden is viszik a Fedél NÉPkült, mint a cukrot

Szerda óta Szegeden is elérhető a Fedél Nélkül különkiadása, amelyhez tizenkét oldalas Népszabadság-melléklet is tartozik. A lapot egy budapesti hajléktalan árulja a belvárosban - ezer forintot is megadnak érte.

Arany T. János

– Viszik, mint a cukrot. Nagyon szeretik, sőt, imádják! Ötven emberből negyvennyolc ezt keresi – mutatta a szegedi nagyáruház előtt Gyöngyösi Sándor a hajléktalanok által írt, szerkesztett és terjesztett Fedél Nélkül különkiadását, amelyhez 12 oldalas Népszabadság-melléklet is tartozik.

A múlt csütörtök reggeltől kapható kiadvány szerdáig Szegeden nem volt elérhető. Az 51 éves budapesti hajléktalannak két lánya él Szegeden. Őket jött meglátogatni, és hozott a különleges Fedél Nélkülből is.

A nagy keresletre való tekintettel csak 150 darabot adtak neki a szerkesztőségben. Sándor elárulta, ők 40 forintot fizetnek a lap darabjáért. A 150 példány nagy része már szerdán elkelt, csütörtökre 13 darabot tudott eltenni a férfi.


A Magyarországon eddig példa nélküli módon bezárt és „felfüggesztett kiadású" Népszabadság utolsó száma október 8-án, szombaton jelent meg. Október 25-én a lapot birtokló céget megvette egy másik, amelynek igazgatótanácsában helyet kapott Liszkay Gábor, a kormánypárti Magyar Idők tulajdonosa.

A népszabadságos cikkekkel bővített Fedél Nélkült 12 ezer példányban nyomtatták. A lapba a Népszabadság szerzői – Megyesi Gusztáv, Tamás Gáspár Miklós, Tamás Ervin, Dés Mihály, Papp Sándor Zsigmond, Turi Tímea és Uj Péter – írtak.


Sándor is megmutatta igazolványát és terjesztői engedélyét. Elárulta, a „sima" Fedél Nélkülért 100-200 forintot szoktak adni a vevők, most 500-at is megkap. – Az egyik palinál nem volt pénz, beszaladt a sarki OTP-be, kivett két ezrest, és az egyiket ideadta. A szállásomra megy el a pénz, amiért éjszakánként 500 forintot fizetek, és a lányaimat is támogatom – mondta a húsz éve fedél nélkül élő férfi.


A nagy érdeklődésre való tekintettel Sándor a jövő héten 400 példányt szeretne Szegedre hozni. Sándort a Kárász utcán, az Árpád téren és a Dugonics téri Tesco környékén lehet megtalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!