Szeged és környéke

2016.11.11. 06:28

Kiürítik a Klauzál téri egykori valutafiókot

Mivel üresen nagyobb az esélye, hogy bérbe veszi egy vállalkozás a Klauzál téri egykori OTP valutafiók üresen álló helyét, ma arról is dönt a közgyűlés, hogy az önkormányzati helyiségekben lévő és műemléki védelmet élvező bútorokat a múzeum elviszi. Információink szerint az ingatlanért érdeklődik könyvesbolt, kávézó és étterem is.

A Kárász-ház még a nagy árvíz előtt épült, 1845-ben. Az érintett részét mindenki csak OTP-ként emlegeti, mert 1989-től ott működött, igaz, utána egy másik pénzintézet költözött a helyére, mielőtt 2011 májusában az is lehúzta a rolót.


Hajdan a Friedrich-féle egyenruházati szabóság működött a helyiségekben. Az üzlet bútorzata fennmaradt, eredeti állapotában látható a pult, az íróasztal, a polcrendszer, a székek és kanapék, valamint az írógépasztal. A céghez tartozó kellékeket és anyagokat 1986-ban nyilvántartásba vette a Móra-múzeum helyismereti osztálya.


A témát keresse a Délmagyarországban!


  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!