Szeged és környéke

2016.12.21. 11:25

Oszlopos érzelmek a szegedi Szent István téren

Egyedi módját választotta érzései kifejezésének az az ismeretlen alkotó, aki néhány hete fekete festékszóróval fújt feliratot egy Szent István téri társasház bejárata előtti oszlopokra.

T. R.

KÉRLEK – áll az egyiken, SZERESS! – olvasható a másikon. A házban élők szerencséjére a szerelmes trubadúr faék egyszerűségű üzenete itt véget is ér: sem a falon, sem a járdán nem folytatódik. Hogy kinek szól, nem tudni, ahogyan azt sem, hogy férfi vagy nő volt a falra fújt üzenet megfogalmazója. A társasház lakója ugyanúgy lehet a címzett, mint a gyermekorvosi rendelő dolgozója vagy a trolimegállót rendszeresen használó utas.


Arra azonban kicsi az esélye, hogy ezzel a vizuális környezetszennyezésnek, illetve jogi szempontból rongálásnak számító üzenettel belopja magát választottja szívébe. Hacsak a nagy őt nem nyűgözi le, hogy a város közepén egy épületen lóbetűkkel virít a neki szánt lírai üzenet. Már ha tudja egyáltalán, hogy neki szól.


 Aki naponta látja, elmélázhat rajta, vajon milyen élethelyzet magyarázza egy szerelmi vallomás ilyesfajta megformálását. Leginkább egy kétségbeesett utolsó utáni próbálkozásnak tűnik, hogy valaki visszahódítsa elveszített kedvesét. Arra azonban talán nagyobb az esélye, hogy ellássák a baját, ha rajtakapják, amikor így próbál üzenni valakinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!