Szeged és környéke

2017.05.16. 12:27

Ketten sürgősségin kötöttek ki a tiszaszigeti család dizájnerdrogjától

Vádat emeltek a kábítószer-kereskedésbe kezdő tiszaszigeti családdal szemben. Anya és fiai vitték a boltot.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az anyával és két fiával szemben, akik 2015-ben elhatározták, hogy kedvezőtlen anyagi helyzetükön úgy segítenek, hogy új pszichoaktív anyagokkal, illetőleg kábítószernek minősülő más termékekkel kereskednek. Az esetről portálunk is hírt adott.

 

Az anya és két fia, akik közül az egyik még fiatalkorú volt a bűncselekmény elkövetésekor, a közös használatukban levő informatikai eszköz segítségével működtettek egy weboldalt, amelyen különböző erősségű és fantázianevű, legálisnak feltüntetett, füstölőként reklámozott anyagokat árultak. Ezek között volt kábítószer és új pszichoaktív anyag tartalmú termék is.

A police.hu fotója a letartóztatás közben készült.

A police.hu fotója a letartóztatás közben készült.

Az internetes vásárlás utánvéttel zajlott oly módon, hogy az oldalra történő belépés után a rendelési felületen kellett kiválasztani a termék fantázianevét, a mennyiségét, azt, hogy a vevő betöltötte a 18. életévét, meg kellett adni a vevő nevét, valamint azt, hogy a küldeményt hova postázzák. Az üzenetváltások, illetőleg a visszaigazolások kizárólag internetes alapon történtek és általában a rendelés másnapján a kézbesítés is megtörtént.


A nyomozás során legalább négy személy azonosítása történt meg, akik az ország különböző területén lakva rendeltek a családtól pszichoaktív anyagot, vagy kábítószer tartalmazó terméket. Közülük legalább ketten a cigarettát sodorva fogyasztott anyagtól rosszul lettek és kórházba, sürgősségi osztályra kerültek.

Az ügyészség a vádlottakat folytatólagosan, társtettességben, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!