Szeged és környéke

2017.09.26. 19:56

Fényfestéssel kezdődik az Őszi Kulturális Fesztivál

Szeged - A felvezető programokkal már szerdán elkezdődik a Szegedi Tudományegyetem 22. Őszi Kulturális Fesztiválja, noha a hivatalos megnyitó október 2-án lesz.

Munkatársunktól

A rendezvénysorozat idén öt héten át 65 helyszínen csaknem 300 programmal várja a közönséget. A fesztiválra a szerda esti szabadegyetem előadásával lehet hangolódni, majd csütörökön a KóSza keretében szegedi kórusok minikoncertjeit hallgathatják meg a Dugonics és a Klauzál téren, valamint a Kárász utcán és a Szent István téri víztoronynál. A Fool Moon Acappella Fesztivál koncertjeire is ellátogathatnak az IH-ba pénteken és szombaton, a Belvárosi moziban pedig a Szemrevaló Filmfesztivál zajlik csütörtöktől. A fesztivál megnyitóját október 2-án 18 órától tartják a Dugonics téri Rektori Hivatalban. Szabó Gábor, az SZTE rektora köszönti a résztvevőket, a megnyitón közreműködik Szélpál Szilveszter operaénekes. Az átriumban ekkortól látható Szentgyörgyi Anna és Datki Zsolt László fotókiállítása is. A beltéri megnyitót egy ritka látványosság követi: 19.30-tól fényfestéssel színezik ki a Rektori Hivatal épületét. Az aláfestő zenét Benedekfi Zoltán hegedű- és Benedekfi István zongoraművész játssza, majd őket követi a Fire Fantasy Tűzzsonglőr Csapat bemutatója. A fesztiválnyitó koncert sem maradhat el: a Pumpkins Trió 20.15-től játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!