Szeged és környéke

2017.09.14. 10:28

Sikításparádé volt Zubaiéknál - imádják a sztárok a szegedi Hudi Dániel karikatúráit

Santiago Segura, a Torrente-filmek főszereplője egy róla készült karikatúrát kapott Hudi Dánieltől a születésnapjára. A 20 éves szegedi fiatalember Instagram-oldalát követi és lájkolja a világ egyik legjobb karikaturistája, Omar Momani. Dani most sorra veszi a szegedi kézilabdásokat.

Sz. C. Sz.

Jól fut Hudi Dániel szekere júniusi cikkünk megjelenése óta. Ő az a 20 éves szegedi fiatalember, akinek a rajzait világhírességek lájkolják. Készített már portrét Santiago Seguráról, a Torrente-filmek főszereplőjéről és rendezőjéről, valamint a világ egyik legjobb karikaturistájának számító brit Omar Momaniról, a goal.com illusztrátoráról.

 

Hudi Dani most elmesélte lapunknak, hogy Segura két humorista unokaöccse korábban kérte, küldje el a spanyol színészről készült rajzot, amit postázott is. Az unokatestvérek a születésnapján lepték meg Segurát a Hudi-rajzzal.


– Nagyon örült a portrénak, aminek a hátoldalát azok a színészek dedikálták, akikkel most forgatta új filmjét, a Sin filtrót (Szűrű nélkül), ami novemberben kerül a mozikba. Az ajándékozásról egy kis videó is készült, amit felraktam a Facebookra – mondta Hudi Dániel.

 

Imádják a sztárok a szegedi Hudi Dániel karikatúráit - GALÉRIA


Elmesélte, az is hatalmas megtiszteltetés számára, hogy Omar Momani feltöltötte a róla készített rajzot a saját Instagram-oldalára. A brit karikaturista követi Danit az Instagramon, és rendszeresen gratulál neki.


Dani legnagyobb álma, hogy karikaturistaként dolgozzon sportújságoknál itthon vagy külföldön. – Ennek megfelelően lerajzoltam Nagy Lászlót, a Veszprém kézilabdázóját, ami után Zubai Szabolcs, a Pick Szeged játékosa rám írt, hogy ő is szeretne egy karikatúrát. Azt mondta Szabolcs, hogy sikításparádé volt náluk, amikor meglátták a rajzot, mert annyira tetszett a családjának a portré – mondta a szegedi fiatalember, aki már a Pick másik játékosát, Thiagus Petrust is lerajzolta.


Kasza Tiborról is készített karikatúrát, ami nagyon tetszett a zenésznek. Ezt akkor akarja odaadni Kaszának, amikor Szegeden jár. – Bonifert Gábor is megkeresett, hogy készítsek egy portrét az édesapjáról, akiről a makkosházi iskolát nevezték el. A Bonifert Domonkosról készült rajzom az intézmény aulájában látható – mondta Hudi Dani.

 

Kiállítás a Nyugiban és az Agórában


Hudi Daninak októberben a TIK melletti Nyugiban, novemberben pedig az Agórában nyílik kiállítása. Utóbbin ismert  szegedi sportolókról – kézilabdásokról, kajakosokról – készült karikatúráit állítja ki.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!