Szeged és környéke

2019.02.26. 08:51

A gördeszkások és a BMX-esek szerint használhatatlan a skate-park - Egyeztetnek a várossal

Szeged - Joób Mártonnal egyeztetett hétfőn a gördeszkások és a BMX-esek két képviselője. Azt mondják, használhatatlanná vált a pályájuk az újszegedi liget felújításával, a képviselővel közösen jövő héten a városfejlesztési irodára mennek.

Kiss Anna

Korábban olvasói jelzés alapján megírtuk: már most kihullottak a csavarok, hullámosak a lejtők az újszegedi liget skate-parkjában, ráadásul a talajjal sem sikerült összeilleszteni rendesen az ívet, a régi állapot sokkal jobb volt.

Most újabb panaszok merültek fel a pálya használóinál, akik először a Szegedi Extrém Sportolók Közössége Facebook-csoportban adtak ennek hangot, majd Joób Mártont, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnökét is felkeresték. Hétfőn a parkban egyeztetett a problémákról a képviselővel Vojnár Gábor a gördeszkások, és Elekes Dávid a BMX-esek nevében.


– Vigyék el vagy telepítsék máshova az okosdobozt, az árából pedig épüljön egy mini- és egy teljes félcsőrámpa, amelyet a biciklisek és a deszkások egyaránt tudnak használni. Nekünk nincs szükségünk erre a dobozra, ráadásul sem zenét, sem videót nem tudunk vele lejátszani, tölteni pedig senki sem meri ott hagyni a telefont, hiszen a gyakorlatokra koncentrálunk, ha kint vagyunk, és nem a telefont figyeljük. A sportolásunkkal kapcsolatosan semmilyen célt nem szolgál, mégis több mint 6 millió forintot költöttek rá, ahelyett, hogy a pályát fejlesztették volna, például az aszfalt helyett csiszolt betonra lett volna szükség, ha most ezen elesünk, ami ugye gyakran előfordulhat a mi sportágunkban, akkor mint a smirgli, úgy lecsiszolja az emberről a bőrt. Sajnos a tervezés szintjén nem sikerült olyat alkotni, amivel Szeged az extrém sportok fővárosa lehetett volna Magyarországon, ez 10 évvel ezelőtt még stratégiai célként szerepelt a város vezetőinek körében. Mi nem akarunk hibáztatni senkit, csupán azt szeretnék, hogy olyan park épüljön betonból, ami 50–100 évig is biztonságosan szolgálja a legkisebb gyerekektől a felnőttekig azokat, akik szeretik a gurulás és a repülés élményét. Tíz éve várunk a fejlesztésre, minket mégsem kérdeztek meg, hogy mit szeretnénk – magyarázta a két fiatal sportoló.

Elekes Dávid és Vojnár Gábor az önkormányzathoz fordult a skate-park állapotával kapcsolatos panaszokkal. Fotó: Török János

Elekes Dávid és Vojnár Gábor az önkormányzathoz fordult a skate-park állapotával kapcsolatos panaszokkal. Fotó: Török János

Azt mondják, elfogadhatatlan, hogy Magyarország harmadik legnagyobb városának extrém sportolói Kistelekre és Algyőre, vagy időnként Békéscsabára járnak el, ha ezeket az olimpiai sportokat szeretnék űzni. Mindemellett pedig úgy tervezték, ha befejeződik a felújítás, nyáron versenyeket és fesztivált rendeznek az extrém sportok szerelmeseinek.


A park állapotával Joób Márton sem elégedett, de ahogyan elmondta, nem volt a Zöld város projektnek 

a része a skate- park megújítása, viszont mielőbb megoldás kell rá. A szegedi képviselő ígéretet tett a fiataloknak arra, hogy a városvezetés elé viszi az ügyet, és amennyiben van rá lehetőség, forrást jár ki a megújulásra, viszont az okosdoboznak maradnia kell, mert az a TOP-os, több mint 989 millió forintos beruházás része volt, bár szerinte annak az állapota sem fogadható el. Megállapodtak, a jövő héten közösen mennek el a városfejlesztési irodára, és javaslatokat tesznek, felkutatják a pályázati lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!