Szeged és környéke

2019.04.09. 19:17

15 hónapos kisfiú keze sérült meg a vértói homokozóban - olvasóink szerint kutyáknak szórják a tűt és a pengét

Olvasó-tudósítónk 15 hónapos kisfia pengébe tenyerelt a homokozóban a vértói tízemeleteseknél, rejtélyes "csapdázóról" beszél az internet népe. Domaszéken gombostűvel tűzdelt combokat szórtak szét a kutyáknak. Mindkét ügyről értesítettük a rendőrséget - a nyomozók kiderítették, hogy a vértói fantom nem létezik. Egyszeri eset volt a penge - de sajnálatos.

Farkas Judit

Kutyás fórumból indult, és szegedi szülőknek szóló facebook fórumban is megosztották, hogy a Vértó környékén jobb, ha vigyázunk kutyára is, gyerekre is. A posztokból az derül ki, hogy "csapdákat" tett ki valaki a kutyáknak a töltéstől egészen a Vértóig. Pengéről, horogról, méregről írnak.


Szegedi olvasónknak, aki a szülőket végül figyelmeztette, április 9-én reggel küldte el egy ismerőse a kutyás fórumban megjelenteket. Nem ok nélkül, 15 hónapos kisfia ugyanis három napja beletenyerelt egy pengébe a homokozóban, a vértói tízemeleteseknél lévő játszótéren. Megsérült a keze. Mivel a két helyszín nagyon közel van egymáshoz, az édesanya aggódni kezdett, nem került-e a kutyáknak szánt pengékből a környékbeli homokozókba is.

 


- Azt hittem, kamaszok randalíroztak a játszótéren, ők hagyták ott a pengét. Lekezeltük a sebet otthon, figyeltük, bejelentést nem tettünk, látleletet sem vetettünk - mondta olvasónk, aki nem szeretné nevét nyilvánosságra hozni. A fotót azonban megkaptuk a vágásról. A kisfiúnak szerencséje volt, hogy nem a csuklóját vagy a nyakát sebezte meg a penge, ahol veszélyesebb sérülést is okozhat.

Ezen a játszótéren vágta el a 15 hónapos kisfiú kezét a penge. Fotó: Török János

Érdeklődtünk a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, jelentették-e a rejtélyes "kutyacsapdázó" esetét, de nemleges választ kaptunk. Olvasónk is felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, és a nyomozók utánajártak, van-e összefüggés a két eset között - illetve létezik-e egyáltalán a pengéket szétszóró egyén.

 

Kutyás fórumra került fel a figyelmeztetés: pengét, mérget, horgot szórtak ki a kutyáknak. Szerencsére nem igaz. Fotó: Török János

Kutyás fórumra került fel a figyelmeztetés: pengét, mérget, horgot szórtak ki a kutyáknak. Szerencsére nem igaz. Fotó: Török János

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói az ügy kapcsán adatgyűjtés végeztek. Úgy tájékoztatták lapunkat: ennek során nem merült fel olyan információ, mely a közösségi médiában megjelentek valódiságtartalmát alátámasztotta volna.

 

 A rendőrség kéri a közösségi média használóit, hogy felelősséggel éljenek a média ezen lehetőségeivel! Emellett fontos, hogy aki bűncselekményt vagy szabálysértés elkövetését észleli, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon!


Nem kell tehát attól tartani, hogy pengéket szórnak a játszótéri homokozókba vagy a tópartra kutyagyűlölők. Egy homokozóba dobott pengét egyvalaki - ami azért, hozzátesszük, így sem öröm, főleg a kisfiúnak.

Gombostűk a csirkecombban

Domaszékről is kapott egy ijesztő fotót szerkesztőségünk: olvasónk jelezte, hogy április 8-án, 14 óra körül tűkkel megtűzdelt csirkecombokat találtak a zöldfás templomnál. A facebookon figyelmeztette a kutyásokat, vigyázzanak az állataikra.

 

Fotók: olvasó-tudósító/Krisztin Roland

Fotók: olvasó-tudósító

Posztját sokan megoszthatták, mert aztán még több forrásból eljutott lapunkhoz. A rendőrségi bejelentéssel meg akarták várni, hogy kiderüljön, történt-e baja kutyának a településen - mondta el kérdésünkre olvasónk. Megkerestük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, és kiderült, senki sem jelentette eddig az esetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!