Szeged és környéke

2019.04.12. 16:07

Bűnmegelőzési napon rakták le az időkapszulát a Gedói Általános Iskolában

Idén először rendezték meg a bűnmegelőzési napot a Gedói Általános Iskolában, ahol elültettek egy fát, és egy időkapszulát is leraktak.

Suki Zoltán

A Gedói Általános Iskola tanulóinak üzeneteit tették abba az időkapszulába, amelyet a bűnmegelőzés napja alkalmából ástak el az iskola udvarán a gyerekek előtt pénteken. [namelink name="M. Toronykőy Márta"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, hogy az idei az első hivatalos bűnmegelőzési nap. Azért április 12-e lett ez, mert a kormány 2011-ben ezen a napon alakította meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot.

Bűnmegelőzési napon rakták le az időkapszulát a Gedói Általános Iskolában. Fotó: Török János - GALÉRIA

– A bűnmegelőzés napján a közös erőfeszítés, a széles körű összefogás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. Ezen a napon országszerte megmozdulnak a bűnmegelőzés helyi képviselői, hogy bemutassák a közvetlen környezetükben folyó munkát, egy napra a bűnmegelőzésre irányítsák a figyelmet – mondta M. Toronykőy Márta.

Bűnmegelőzési napon rakták le az időkapszulát a Gedói Általános Iskolában. Fotó: Török János - GALÉRIA

Az osztályvezető azt is elmondta, hogy a kapszulába a most általános iskolába járó gyerekek rajzait és írásait tették, amelyek arról szólnak, hogy hogyan lehet biztonságosabbá tenni az épületeket és a köztereket. A kapszulát a tervek szerint 25 év múlva nyitják fel. Az időkapszula mellett elültették a bűnmegelőzés fáját is. Az időkapszula elhelyezésében részt vett [namelink name="Plesovszkiné Ujfaluczki Judit"], a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, [namelink name="Rádi Norbert"], a megyei rendőrség bűnügyi főkapitány-helyettese, [namelink name="Gyurikné Vass Angéla"], az iskola intézményvezetője és M. Toronykőy Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!