Szeged és környéke

2019.04.13. 12:22

Joseph Tmim táncosként beutazta a világot, most Szegeden tart mesterkurzust

Joseph Tmim már 1980 és 1985 között beutazta a világot a Bat- Sheva Tánc Együttes szólistájaként, koreográfusaként, most pedig Szegedre érkezett, hogy nyílt mesterkurzust tartson a Kortárs Balettnél.

Munkatársunktól

Joseph Tmim izraeli koreográfus az óráit két külön aspektusból közelíti meg. Egyrészt, hogy a mozgás miként váltja ki és fejleszti a táncos ösztönösségét, másrészt pedig azzal a lépésanyaggal dolgozik, amelyet csak a kimerültség egy bizonyos pontjánál lehet elérni. 

 

Joseph Tmim Szegeden tart mesterkurzust. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

A művész a csendet is előszeretettel építi be az óráiba, mivel arra készteti a résztvevőket, hogy megtalálják saját mozdulataik kvalitását. – Nem a zene vagy a számolás az, ami megadja egy mozdulat tempóját, hanem a táncosok belső ritmusa – vallja a koreográfus.


A mesterkurzus április 8-ától 19-éig tart, és nyitott. A tréning délelőtt 10-től délután 2-ig van, és általában három részből áll. Bemelegítéssel és rúdgyakorlatokkal kezdenek, majd próbára teszik magukat a táncosok. Testközpontú kombinációkat hajtanak végre a tanultak alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!