Szeged és környéke

2019.08.20. 21:16

Nemesi Pál a jó döntések fontosságáról beszélt a tápéi halászléfőző versenyen - Fotók

Idén már százkilencvenen neveztek a XIV. Tisza-parti Szent István Népünnepély halászléfőző-versenyre Tápén. A betonhajó környéke zsúfolásig telt, a kenyeret Fazakas Attila plébános áldotta meg, a jelenlévőket Harrach Péter, a KDNP alelnöke és Nemesi Pál független polgármesterjelölt köszöntötte.

Arany T. János

– Kellemes meglepetés a számomra, hogy így kinőtte magát a rendezvény. Örömteli dolog azzal szembesülni minden évben augusztus 20-án, hogy jelentős az érdeklődés – mondta Kohári Nándor, a szervező Rákóczi Szövetség helyi szervezetének alelnöke, akinek 2006-ban pattant ki a fejéből a Tisza-parti Szent István Népünnepély ötlete, amit Tápén, a Téli kikötő bejáratánál, a betonhajónál rendeznek meg minden évben. Első alkalommal 17 bográcsban főtt az étel, idén százkilencvenen neveztek a halászléfőző-versenyre.

Galambok és halak


Árpás Mihály tápéi galambásznak két hobbija van, a galambok és a horgászat. A kezdetektől, 2006-tól részt vesz minden halászléfőzésen és augusztus 20-án van a születésnapja. Idén a 69. – A társasági esemény mellett ez egy családi összejövetel nálunk – mondta az ünnepelt, aki pontyból főzte a halászlevet. – Ez régi, parasztos változat, alaplevet csináltam neki, de nincs kifilézve – mutatta a halszeleteket.

 

Halászlével ünnepelt a Rákóczi Szövetség XIV. Tisza-parti Szent István Népünnepélyen Tápén, a Téli kikötő bejáratánál, a betonhajónál, amelyen jelen volt Harrach Péter, a KDNP alelnöke, frakcióvezetője és Nemesi Pál Szeged független polgármesterjelöltje. Fotó: Török János - GALÉRIA

 

Az ünnep üzenete


Délben a műsorvezető, Pleskonics András felkérte Fazakas Attila plébánost, hogy nyissa meg a rendezványt és szentelje meg a kenyeret. – Szent István olyan alapra építette hazánkat, amely Krisztus urunk és Szentírás tanításain nyugszik, így a magyar nemzet a világ végezetéig fog létezni – mondta, majd Isten áldását kérte a kenyérre.


A rendezvény díszvendége, Harrach Péter, a KDNP alelnöke, frakcióvezetője, az ünnep üzenetét egy mondatban próbálta összefoglalni és azt mondta, Szent István üzenete ezer év óta változatlan: a magyar emberek törekvése, hogy Magyarország legyen európai, keresztény és magyar állam, amely érzékenyen vigyáz a függetlenségére.

Szeged más pályán


Nemesi Pál független polgármesterjelölt azzal kezdte, hogy a hőség miatt levetette a zakóját. – Több mint ezer éve és most is felelősséggel kell jó döntéseket hozni. Egy jó döntés évtizedekre, egy rossz még tovább meghatározza a jövőt. Botka polgármester és a városvezetés sorozatban rossz döntéseket hozott. Szeretnénk Szegedet más pályára állítani – fogalmazott a független polgármesterjelölt, akit mint Harrach Péter bejelentette, a KDNP is támogat.

Arany, ezüst és bronz


Idén az Arany Bogrács díjat Ábrahám István, az ezüstöt, Zakar Mihály, a bronzot pedig Tóth Lajos vihette haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!