Szeged és környéke

2019.08.15. 10:52

Szinte minden kutya talál új gazdát

Jelenleg csaknem negyven kutya és macska van a szegedi ebrendészeti telepen - mondta a Délmagyarországnak a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatója.

Suki Zoltán

Makrai László azt is elmondta, hogy az elkóborolt állatokból jellemzően az augusztus 20-i és a szilveszteri tűzijátékok után van lényegesen több a telepen, ilyenkor a zajtól egészen egyszerűen annyira megijednek, hogy fejvesztve menekülnek.


A telep lakói közül havonta átlagban tíz kutyát vagy macskát fogadnak örökbe. Makrai László szavaiból az is kiderült, hogy az ott dolgozók legfontosabb célja a hozzájuk került rosszabb állapotú, legyengült vagy balesetben megsérült állatok „feljavítása", meggyógyítása, amiben állatorvos is segít nekik. A felgyógyított állatokba chipet tesznek, és már várhatják is az új gazdájukat.


A szegedi telepen az elmúlt tíz évben egyetlen egészséges állatot kellett elaltatni.

– Akkor egy skót juhászkutyát adtak le, ami otthon a családban gyermekre támadt. Sajnos nem volt szocializálható, pedig sokáig foglalkoztunk vele – mondta Makrai László.


Ezenkívül egy gerinctörött kutyát altattak el, a többi eb és macska előbb-utóbb új gazdához kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!