Szeged és környéke

2019.09.10. 14:34

Csúsznak a munkálatok, bontják a Szetáv épületét a Csongor téren

Végre elkezdték a Csongor téri volt Szetáv-épület bontását, amelyből még februárban költöztek ki a távhőszolgáltató munkatársai, helyén parkolók épülnek. Közben zajlik a Csongor és Piroska tér korszerűsítése is, és bár a munkák befejeztét a második negyedév végére ígérték, még dolgoznak a munkagépek.

Hajó Edina

A tavaly áprilisi közgyűlésen döntöttek arról, hogy a Szegedi Távfűtő Kft. (Szetáv) Csongor téri épületegységet a város megvásárolja a szolgáltatótól, amelyet annak rossz állapota miatt lebontanak, helyére parkolót építenek. A Szetáv munkatársai idén februárban kiköltöztek az épületből, az ottani műszaki állomány – az esztergályosok, a gépészek, a lakossági karbantartók – munkaállomása azóta az újszegedi fűtőműben van. Akkor érdeklődtünk a városházán, mikor kezdik az épület bontását, Nagy Sándor alpolgármestertől megtudtuk, terveztetik a bontást és a parkoló építését, ez leghamarabb a nyáron kezdődhet el. Beszámoltunk arról is, hogy hosszú évek óta problémát okoz Tarjánban a parkolóhelyek hiánya. A Hüvelyk utcaiak régóta nehezményezik, hogy a távfűtő cég Csongor téri épületénél dolgozók is ott parkolnak, ez gyakran vezetett konfliktushoz.


A közgyűlési döntés óta eltelt másfél év, mire végre elkezdték az elavult épület bontását, amely szeptember második hetére látványos szakaszához érkezett.

A mintegy 40 éves korszerűtlen épület bontási munkálatai javában zajlanak a Csongor téren. Kuklis István

A mintegy 40 éves korszerűtlen épület bontási munkálatai javában zajlanak a Csongor téren. Kuklis István

Tavaly májusban azt is megírtuk, hogy megszépül Tarján több része, köztük a Csongor tér is. Akkor még úgy tervezték, hogy a második negyedév végén be is fejezik a rekonstrukciót. Arról is beszámoltunk, hogy csigatempóban dolgoznak a szomszédos Piroska téren, ám júniusra eltűnhetnek a munkagödrök. A Zöld Város program keretében járdákat építenek, felújítják a játszóteret, rendezik a zöld területet, madárbarát kertet telepítenek, valamint metszik a fákat. Tegnap azonban még dolgoztak a munkagépek ott is.


Érdeklődtünk mindkét beruházás kapcsán az önkormányzatnál, valamint a Szeged Pólus Fejlesztési Nkft.-nél. Kíváncsiak voltunk, hogy mikorra készülnek el az új parkolók, befejeződött-e a Piroska tér korszerűsítése, amit június végére ígértek. Választ lapzártánkig a többszöri ígéret ellenére nem kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!