Szeged és környéke

2019.02.13. 18:53

21 futóversenyt rendeznek idén Szegeden

A fesztiválok városa után a futás városa címet is elnyerheti 2019-ben Szeged, ugyanis csak ebben az évben 21 futóversenyt rendeznek - derült ki a szerdai sportbizottsági ülésen. ,,Ez még gombócból is sok" - ahogy a mondás tartja.

K.A.R.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. beszámolója szerint az első programot március 10-én rendezik meg a Sárga üdülőtelepen, ez a VII. Mezei Futóverseny tavaszi fordulója lesz. Ezt követi majd április 13-án a IV. Barka Futás, április 28-án az Árkád Szeged Futófesztivál, május 4-én éjjel a VIII. Jótékonysági Villamosfutás, de ezen a napon tartják a Futótűz Horizontális Lépcsőfutást is.


Május 12-én Májusi Futás lesz, egy héttel később a Continental Contitech Szeged Futófesztivál és Félmaratont tartják meg, míg május 25-én a VII. Fuss az életekért jótékonysági félmaraton és családi futónap, valamint a Dorozsma Futásra nevezhetünk. Június 16-án elrajtol a II. Szeged Maraton, június 23-án az V. Futórózsa Félmaraton és Futófesztivál, július 20-án a III. Holdfény Félmaraton, július 27-én a Military Run, augusztus 25-én a Mezei Futóverseny nyári fordulója, augusztus 31-én pedig a RunForNight. Ősszel folytatódik a futás, szeptember 7-én lesz a III. Két lábon vagy két keréken, 22-én az V. Szeged Nova Futónap, 29-én pedig a 18. Pick Utcai Futófesztivált tartják meg. Október 5-én MOL Suliváltó, december 1-jén V. Szegedi Jótékonysági Félmaraton, míg december 31-én Szilveszteri Fapados Futás és brüggölés lesz.


Azok, akik nem szeretnek futni, elmehetnek a Sziki-teljesítménytúrára, a Tavaszi hajtás kerékpáros teljesítménytúrára, a Nemzetközi Gyorsasági Gyorskorcsolya Versenyre, a Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpiára, a Határ menti tekerésre, a Szélmalom kerékpáros teljesítménytúrára, az Érj át! Távúszásra és Kerékpározásra, a Napfény Gyorsasági Görkorcsolyaversenyre és az Öreg Kőrössy Teljesítménytúrára is. De ne felejtsük ki a sorból az augusztusi kajak-kenu világbajnokságot se, amelyet 50 millió forinttal támogat a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!