Szeged és környéke

2008.06.08. 21:51

22 éves, kétgyermekes nőt erőszakoltak meg

Sándorfalva - Néhány napja elhurcolták és megerőszakolták a Sándorfalva és Ópusztaszer közötti söröző 22 éves, kétgyermekes alkalmazottját. A támadók előtte kirabolták a vendéglátóhelyet. A fiatal nőt a szegedi új klinika pszichiátriáján kezelik. Úgy tudjuk, azóta többször életveszélyesen megfenyegették.

Munkatársunktól

– Nagyon sajnálom Julit, minden segítséget megadok neki, hogy fel tudja dolgozni a történteket. Többet egyelőre nem akarok mondani – nyilatkozta lapunknak Rovó Richárd.

A férfi annak a Sándorfalva és Ópusztaszer között található sörözőnek az üzletvezetője, amelyet tíz napja négy férfi kirabolt, pénzt, szeszes italt és cigarettát vittek magukkal. A tettesek összetörték a berendezést is. A rablók azonban nem elégedtek meg ennyivel, az alkalmazottat, a 22 éves, kétgyermekes nőt is magukkal vitték. Betuszkolták egy személygépkocsiba, a közeli erdős területen mind a négyen megerőszakolták, utána megalázták, majd kidobták az autóból.

Juli négy napja dolgozott a sörözőben. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem új klinikájának pszichiátriai osztályán kezelik. A fiatal nővel tegnap többször is beszéltünk. Előbb azt mondta, elmeséli, hogy mi történt vele aznap este és éjszaka, pár perccel később azonban visszakozott, akkor már azt mondta, mégsem akar beszélni arról a borzalmas éjszakáról.

– A nyomozás érdekei miatt nem árulhatok el részleteket, csak annyit erősíthetek meg, hogy az ügyben folyik a nyomozás – nyilatkozta lapunknak Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A söröző zárva, és tegnap senki nem akart mutatkozni. Fotó: DM/DV

A söröző zárva, és tegnap senki nem akart mutatkozni.
Fotó: DM/DV

Sándorfalván és Ópusztaszeren napok óta a szörnyű bűncselekmény áldozatáról és a tettesekről beszélnek. Szinte mindenki hallott valamilyen részletet. Többen úgy tudják, két férfit már elfogtak a rendőrök. Azt mindenki megemlítette, hogy a környéket egyetlen, 40-50 tagúra becsült család tartja rettegésben.

– Kirabolták a sörözőt? – kérdezett vissza szinte egyszerre a vendéglátóhelytől néhány méterre lakó két férfi. – Nem is hallottunk róla. Nem is igaz! Azért mondták, hogy tudunk valamit, mert cigányok vagyunk! Mi lovakkal foglalkozunk, más nem is érdekel bennünket.

Ők még nyugodtan, mondhatni kedvesen beszélgettek velünk. Nem úgy az időközben – egy lóval a rakterében – egy kisteherautóval megérkező családtagjuk, aki miközben egy kerítéslécet próbált kirángatni, azt üvöltözte felénk: – Takarodjatok innen! Takarodjatok a ...!

A fentebb említett két férfi közül a fiatalabb megpróbálta csitítani, nekünk pedig azt mondta: – Kérem, ne haragudjanak!

Úgy tudjuk, Julit többször is életveszélyesen megfenyegették. Azt mondták neki, ha nem vonja vissza a feljelentést, megölik a két gyermekét.

Molotov-koktéltól a gyilkosságig

– Valószínűleg nem tudják, hogy Juli édesanyját ölték meg csütörtökön. Halála, ha közvetve is, de összefügg a sógornőm megtámadásával és megerőszakolásával, ugyanis amikor az anyósom megtudta, hogy mit tettek a lányával, bosszút akart állni, Molotov-koktélokat készített, rá akarta dobni a tettesek házára. Ezen vesztek, majd verekedtek össze az élettársával, aki nem akarta megengedni, hogy így álljon bosszút. Végül agyonverte – mondta Juli sógora, Ferenczi Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!