Szeged és környéke

2015.08.07. 12:29

23 centis késsel szúrta szívtájékon vitapartnerét

Szeged - Szeged-Gyálaréten, a szennyvíztelep környékén vitatkozott össze két csoport, majd egy féri a vitát késeléssel zárta le. Az ügyészség pénteken dönt az előzetes letartóztatásáról.

Munkatársunktól

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak az előzetes letartóztatását, aki egy vitát zárt le úgy, hogy a nála lévő késsel a sértettet szívtájékon szúrta - tudatta Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

A megalapozott gyanú szerint kedd éjszaka egymástól függetlenül két nagyobb társaság is megjelent Szeged-Gyálaréten, a szennyvíztelep környékén. Röviddel az érkezésüket követően vita alakult ki a külön csoportba tartozó sértett és a gyanúsított között, melyet a gyanúsított úgy zárt le, hogy a nála levő mintegy 23 cm hosszúságú késsel szívtájékon szúrta a sértettet, majd a helyszínről társaival együtt elmenekült. A sértett az elsődleges adatok alapján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, azonban figyelemmel az elkövetés eszközére, valamint a támadott testtájékra és az alkalmazott erőre, halálos eredménnyel is járhatott volna a gyanúsított cselekménye.

A férfit a nyomozó hatóság emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja, vonatkozásában az ügyészség a szökés, elrejtőzésének veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés elrendelésére.

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség felügyelete mellett. Az előzetes letartóztatás tárgyában a nyomozási bíró hoz a mai napon határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!